Home / Algemeen / Weer een 0-0 voor SDZ, nu tegen Assendelft
SDZ

Weer een 0-0 voor SDZ, nu tegen Assendelft

Dit weekend stond speelronde vier op het programma in de zondag eerste klasse. Voor SDZ pas de derde wedstrijd, aangezien de wedstrijd vorige week tegen AGB werd afgelast. Deze wedstrijd wordt aankomende donderdag ingehaald. Zondag stond de wedstrijd tegen Assendelft op de rol.

Het afgelopen seizoen speelde Assendelft nog in de tweede klasse. Doordat meerdere ploegen zich hadden teruggetrokken of uit de competitie waren gehaald, mocht de ploeg toch ‘promoveren’. Tot deze wedstrijd had de ploeg nog geen punt gehaald, er werd met 2-1 van Hoofddorp verloren en er werd met maar liefst 7-0 verloren op bezoek bij Fortuna Wormerveer. Tegen SDZ ging de thuisploeg op zoek naar het eerste punt. Na ongeveer een kwartier spelen moest SDZ met tien man verder. Rechtsback Donny Kessing was mee opgekomen, maar in een duel zou hij de tegenstander in het gezicht geraakt hebben. Hij kreeg direct rood en de Amsterdammers moesten met een man minder gaan spelen. Trainer Thijs Sluijter, die het moment van Kessing zelf niet zag gebeuren, koos ervoor om in een 3-3-3 formatie te spelen.

Ondanks het ondertal bleef SDZ, volgens Sluijter, de bovenliggende partij. SDZ kreeg meerdere kansen maar wist niet te scoren. Assendelft, dat vanuit de omschakeling gevaar stichtte, had wel bijna gescoord. Nikos Reklitis raakte met een schot van afstand de paal. Hierdoor was de brilstand het eindresultaat na negentig minuten voetballen en speelde SDZ weer met 0-0 gelijk, net als twee weken geleden tegen ROAC.

Trainer Sluijter was na afloop echt niet tevreden. “Uiteindelijk hebben we genoeg kansen gehad om het verschil te maken. Ondanks dat we met tien man speelden hadden we genoeg mogelijkheden gehad. Dat lieten we na. We hebben negentig minuten lang getracht om de wedstrijd te winnen. Alleen het is niet gelukt.” Wel kreeg Assendelft zelf ook mogelijkheden om te scoren, maar Sluijter complimenteert zijn achterhoede en doelman. “Ze stonden goed toen het moest.” Alleen steekt het hem dat zijn voorhoede het vizier (weer) niet op scherp had staan. “Ik blijf erbij dat we veel beter met kansen om moeten gaan, dit mis ik eigenlijk. Tegen ploegen als ROAC en Assendelft krijg je maar een paar kansen.” Aangezien deze ploegen inzakken en een verdedigende speelstijl hanteren. “We gaan er te gemakkelijk mee om. Eentje moet er gewoon in, want dan staat de tegenstander niet meer op een resultaat…”

Donderdag speelt SDZ dus tegen AGB, zondag wacht koploper Kampong. Beide wedstrijden worden op het eigen sportpark afgewerkt. Bekijk hier de overige uitslagen, stand en het programma van de zondag eerste klasse.

Archieffoto door Jos Spitteler.

Send this to a friend