Weer een nederlaag voor Ilpendam

Ilpendam is al weken op zoek naar de vorm van  het begin van de competitie. De afgelopen vier wedstrijden wisten de Ilpendammers niet te winnen. Afgelopen zondag kwam Limmen op bezoek.  Eerder dit seizoen wist Ilpendam Limmen nog met 3-4 te verslaan. Opnieuw lukte het Ilpendam niet om een wedstrijd in winst om te zetten.

De thuisploeg gaf de eerste helft weinig weg, maar creëerde zelf ook weinig echt doelrijpe kansen. De van een blessure terug gekomen Rony Volmer miste na een half uur spelen een grote kans door de bal naast te koppen. Keeper Stan Bakker van Ilpendam was nog nauwelijks op de proef gesteld door de aanvallers van Limmen. Toch kwamen de bezoekers uit Limmen op voorsprong. Vlak voor de rust was het verdediger Joeri Admiraal die uit een hoekschop de bal in het doel kopte. Beide teams konden meteen naar de kleedkamer voor de rust.

Ilpendam speelde na de thee tegen de wind in, maar de ploeg had nog de meeste balbezit. Limmen werd steeds meer onder druk gezet. In minuut 48 kregen de bezoekers een grote kans op de 0-2. Het schot van Paul Zeeman werd met de voet gekeerd door keeper Bakker. Ilpendam zette daarna even aan. Mike Postma kreeg een grote kans door het goed druk zetten van Volmer op Ilpendam-keeper Jesse Glorie. De vaak scorende Postma plaatste de bal naast het lege doel. Een kwartier voor tijd was het opnieuw Volmer die een grote kans miste, nu op aangeven van Postma. Ilpendam bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. Deze leek in de blessuretijd dan toch te vallen. Een hoge voorzet van achteruit van Robert Roeleveld werd goed doorgekopt door Postma naar Volmer. Helaas voor de aanwezige toeschouwers van Ilpendam ging het schot naast het doel. Diep in blessuretijd werd er ook nog eens een doelpunt afgekeurd van Ilpendam. Een hoge voorzet belandde in het vijf metergebied waar Postma het duel aanging met keeper Glorie. Postma kopte de bal binnen, echter keurde de scheidsrechter het doelpunt af wegens vermeend aanvallen van de keeper. Daarna floot de arbiter voor het eind van de wedstrijd.

Opnieuw geen punten voor Ilpendam dat nu al vijf wedstrijden op rij geen punten heeft behaald. Op de ranglijst zakt de ploeg van Remco Sint steeds verder weg. Ilpendam staat nu elfde op de ranglijst. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Hercules Zaandam. Klik hier voor de stand, uitslagen en het programma van de zondag derde klasse B.

Tekst: Ron de Rijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)