Weer een puntje voor OFC, maar gat met IJsselmeervogels groeit

In de Tweede Divisie heeft OFC een puntje weten te pakken op bezoek bij Spakenburg: 1-1. Daar had het echter weinig aan, want Spakenburg-buurman IJsselmeervogels, de concurrent onderin, won.

De Oostzaners kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong na een scrimmage, waarbij Fouad Belarbi het laatste tikje gaf. Even later ontstond ook aan de andere kant van het veld een scrimmage, die resulteerde in een corner. Masies Artien was met een kopbal dicht bij de gelijkmaker, maar zag Ischa Bouwman de bal over de lat tikken. Spakenburg werd daarna wat sterker, maar had moeite om het net te vinden. Zo raakte Floris van der Linden met een kopbal de lat.

Een paar minuten na rust werd het alsnog 1-1, toen Koos Werkman de bal binnen kopte. Snel daarna had de thuisploeg een grote kans op om voorsprong te komen, want de bal ging op de stip. Van der Linden miste echter. OFC kwam goed weg en probeerde zelf nog op zoek te gaan naar de winst, maar Belarbi schoot ruim over. In de slotfase was Spakenburg juist nog dichtbij een voorsprong, toen een vrije trap van Vince Gino Dekker op de lat uiteen spatte.

Zo eindigde het duel in 1-1 en heeft OFC nu een achterstand van 8 punten op IJsselmeervogels. Komend weekend speelt OFC een duel tegen nummer 17 Jong FC Volendam en kan het wellicht weer dichter bij komen om de hoop levend te houden. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Jacks League