Weer is EDO Wartburgia te slim af

Afgelopen voorjaar troffen EDO en Wartburgia elkaar in de play-offs voor promotie/degradatie. EDO wilde zich graag handhaven in de tweede klasse, Wartburgia wilde graag naar dat niveau promoveren. Beide ploegen slaagden er niet in hun doel te bereiken, waardoor ze elkaar dit seizoen in de derde klasse tegenkomen.

In dat play-off duel stond Wartburgia toen al na een kwartier met 3-0 achter. De ploeg was dus gewaarschuwd, maar dat bleek weinig effect te hebben. Wonderlijk genoeg was het toch weer 1-0 na een paar minuten, een -letterlijke- uitglijder in de Wartburgia verdediging stelde Ko Kensen in staat te scoren. Opnieuw leek zich een dramatisch scenario te ontvouwen, zeker toen na wel/niet een overtreding in het strafschopgebied van Wartburgia de bal op de hand van verdediger Mitchell Vorstman kwam en de scheids een penalty gaf. Die werd nog hoog overgeschoten maar in de 33e minuut profiteerde Kensen opnieuw van een fout in de verdediging en stond het toch 2-0.

Na de rust een beter voetballend Wartburgia dat het heft in handen nam. De bezoekers werden sterker, wonnen hun duels en zetten EDO onder druk. Dat leidde tot een penalty na een overtreding op Tim Koning, die door Niek Remijn werd benut. Net toen de wedstrijd bij een 2-1 stand echt leek te ontbranden, bluste de scheidsrechter het oplaaiende vuurtje. EDO spits Dylan van der Kuijl scoorde na een snelle counter van dichtbij maar niet na verdediger Tom Remijn een forse duw in de rug te hebben gegeven. Zichtbaar voor eenieder, maar helaas gemist door de verder goed leidende scheidsechter. De 3-1 betekende ‘game over’ voor een gefrustreerd Wartburgia dat nog best wat kansen kreeg, maar het echte geloof was er niet meer.