Home / Homepage / Weer nederlaag tegen Zaanlandia voor SDZ

Weer nederlaag tegen Zaanlandia voor SDZ

Vorig weekend versloeg SDZ De Dijk en ging de ploeg van trainer Kai Meeuwsse verder in het bekerprogramma. Dit weekend stond er weer een competitiewedstrijd op het programma, Op Sportpark Transformatorweg ontving de nummer twee van de eerste klasse zondag  Zaanlandia uit Zaandam. Op 29 september verloor SDZ met 2-1 op bezoek bij Zaanlandia.

Zoals in bijna alle wedstrijden nam SDZ het initiatief en maakte het spel. Zaanlandia werd terug gedrongen en kon alleen maar rekenen op de omschakeling. Het team van oefenmeester Ronald Dooijeweerd maakte daar echter goed gebruik van. Halverwege de eerste helft redde Fabian Munsterman SDZ. Hij kopte een inzet van Jeremy Kho van de lijn. Gedurende het eerste bedrijf kon er aan  de Amsterdamse kant eigenlijk geen grote kans worden genoteerd.

De tweede helft kwam SDZ wel beter in de wedstrijden. Ook werden aanvoerder Raymon Lagerburg en aanvaller Tim Klaasen-Bos ingebracht. Maar de bezoekers uit Zaandam kwamen op voorsprong na ongeveer 65 minuten voetballen. Na een goed uitgevoerde aanval bracht Onür Dogan de 0-1 op het scorebord. Enkele minuten voor tijd wist Davey Kho SDZ-doelman Mitchell Vincken te verschalken en de voorsprong te verdubbelen. Arbiter Wansink voegde acht minuten blessuretijd toe aan het duel. SDZ begon te strijden voor een punt. Aanvaller Floris Reurts wist in minuut 95 de aansluitingstreffer te scoren. In de laatste minuten ging doelman Vincken mee naar voren bij een corner. Echter bleef het 1-2, waardoor achtervolger SDZ averij oploopt.

Koploper De Zouaven wist dit weekend wel te winnen. Op het eigen sportpark werd Legmeervogels met 3-1 verslagen. De achterstand van SDZ op de koploper bedraagt nu zes punten. Volgende week zondag staat de derby SDZ – AGB op het programma. Op Sportpark Transformatorweg wordt er om 14:00 afgetrapt. Klik hier voor de andere uitslagen, standen en het programma van de zondag eerste klasse.

Foto’s: Harry Kho