Weer pakt OFC een punt tegen de koploper

Vorige week wist OFC er tegen koploper AFC knap een 3-3 uit te slepen. Het zorgde ervoor dat AFC de koppositie kwijtraakte aan De Treffers. En uitgerekend die ploeg was zondag de tegenstander van OFC. Ook nu pakte OFC een punt, waardoor het stuivertje wisselen blijft bovenin. De Treffers raakte door de 1-1 tegen OFC de eerste plaats weer kwijt aan AFC.

Na twintig minuten opende Jordy Thomassen met het hoofd de score in Oostzaan, op aangeven van Brian Campman. Even daarvoor werd er een overtreding gemaakt op OFC’er Joel Donald en in de omschakeling was het dus raak voor De Treffers. Voor rust was OFC nog wel dicht bij de gelijkmaker, met ballen van Donald en Max Veerman op de lat.

Met ruim een uur op de klok wist OFC alsnog de 1-1 te maken dankzij Max Veerman, die binnen knikte uit een voorzet van Rano Burger. Er waren kansen op een voorsprong, maar ook De Treffers kreeg nog goede mogelijkheden om de winnende goal te maken. Zo was Campman met een vrije trap dicht bij de 1-2. Daniel Agyei redde, ten koste van een gekneusde hand, zo bleek achteraf. Het lukte hem wel om de wedstrijd uit te spelen en verder geen tegengoals meer toe te staan. Zo bleef het dus bij 1-1.

Hoewel OFC de afgelopen weken dus goede resultaten boekte, is het nog wel de hekkensluiter in de Jacks League. Volgende week wacht een belangrijk duel. OFC speelt dan tegen concurrent IJsselmeervogels, dat op dit moment een voorsprong van vier punten heeft. Bekijk hier de stand en het programma in de Tweede Divisie

Archieffoto: Tom Poederbach