Weer winst AGB tegen Hoofddorp

Het is een tijdje geleden dat Hoofddorp een overwinning heeft geboekt op AGB. In april 2018 werd het 3-1 in het voordeel Hoofddorp. Sindsdien hebben de ploegen acht competitiewedstrijden tegen elkaar hebben gespeeld, waarvan AGB zevenmaal won en het een keer een gelijkspel werd. Dit weekend stond de wedstrijd wederom om het programma, waar wederom een overwinning werd geboekt door AGB.

Binnen een paar minuten was daar de eerste grote kans van de wedstrijd waar Nigel Compter de mogelijkheid kreeg om de score te openen. Echter slaagde de Hoofddorp-speler daar niet in. Daarna volgde nog een kans voor de thuisploeg, nadat AGB-verdediger Hamza Amghar el Yettefti naast de bal trapte. Hij hielp Stanley van der Assem hiermee, want hij kon opstomen richting het vijandelijke doel. Echter werkte Van der Assem de bal over. Dezelfde Van der Assem maakte halverwege de eerste helft wel een fraaie treffer. Rechtsback Junior Driessen gaf een uitstekende crossbal, welke in een keer op de pantoffel werd genomen door Van der Assem: 1-0 voor Hoofddorp. Echter had AGB binnen vijf minuten weer orde op zaken gesteld. Driessen maakte een overtreding op de diepgaande Necati Delibasi, wat hij moest bekopen met een gele kaart van arbiter Ramon Westhoff. AGB-aanvoerder Hursut Meric ging achter de bal staan en krulde de bal voor het doel. Zijn vrije trap was precies op maat want Edip Biberoglu kopte de 1-1 snoeihard tegen de touwen. 

De doelpuntenmaker van AGB moest wel het veld verlaten met een spierblessure, hij werd vervangen door Marouane Bensabouh. Laatst genoemde had vervolgens een belangrijk aandeel in de treffer waarmee AGB op voorsprong kwam. Middenvelder Adil Amghar el Yettefti zette de aanval zelf op en lanceerde Delibasi. De buitenspeler passte naar Bensabouh, die met een soepele voetbeweging Adil Amghar el Yettefti vond. Hij dribbelde even en haalde toen hard uit. Via de binnenkant van de paal werd, oud-AGB-keeper, Halil Suzulmus verslagen: 1-2.

In de tweede helft werd Hoofddorp rap weer gevaarlijk, maar de thuisploeg werkte de bal naast het AGB-doel. De thuisploeg nam ook meer risico om de gelijkmaker te forceren. Alleen dat betekent ook dat je zelf meer ruimte weggeeft in de defensie. Zo golfde het spel enkele malen heen en weer. Via Khalil Elmont kreeg Hoofddorp een goede kans, maar zijn schot werd gekeerd door AGB-keeper Selahattin Dagasan. Echter kreeg ook AGB steeds meer mogelijkheden. De ruimtes van Hoofddorp werd afgestraft nadat Bensabouh de bal veroverde. Hij stoomde zelf op en legde de bal eenvoudig af op Delibasi, welke de bal gemakkelijk tegen de touwen tikte. Het verzet van Hoofddorp was definitief gebroken. De ingevallen Bensabouh had AGB eigenlijk nog naar een 1-4 stand moeten schieten. Hij ging op doelman Suzulmus af en hoopte de bal te kunnen afleggen op een ploeggenoot, alleen versterking bleef uit. Hij probeerde het zelf, waardoor de Hoofddorp-goalie wel redding wist te brengen.

Op Sportpark Ookmeer speelt AGB volgende week een thuiswedstrijd tegen SV Hillegom. Hoofddorp gaat een uitwedstrijd bij Fortuna Wormerveer spelen. Bekijk hier de stand van de eerste klasse A, hier vind je eveneens de overige uitslagen en het programma van de andere clubs.

Bekijk hier meer foto’s van het duel.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)