Lex van der Horst

Wegen DVVA en Van der Horst scheiden aan het einde van het seizoen

Lex van der Horst en DVVA nemen aan het einde van het seizoen afscheid van elkaar. Waar de oefenmeester nog graag een jaar doorwilde, besloot de vereniging een andere weg in te slaan. De hoofdtrainer accepteert de situatie. “Het is hun goed recht”, zo benadrukt Van der Horst.

De trainer kwam in de zomer van 2019 aan het roer van de Amsterdamse vereniging te staan. In het eerste jaar liet hij met DVVA leuk voetbal zien, maar zag hij het seizoen door de coronastop plotseling ten einde komen. Waar hij een jaar later met zijn team slechts een paar duels afwerkte, speelde DVVA dit seizoen vrijwel een halve competitieronde. Van der Horst presteert met zijn ploeg naar behoren en staat op de achtste plaats in de competitie met uitzicht op de bovenste plekken.

Hij heeft goede woorden over voor de club. “DVVA is een ontzettend fijne vereniging om bij te werken. De spelersgroep is geweldig, alles is goed geregeld en ik voel me hier fijn. Dan is het natuurlijk jammer dat het na dit seizoen eindigt, maar het is niet anders. We hebben dit seizoen vrijwel alle bovenste clubs al een keer gehad en hopen dan ook voor verrassingen te kunnen zorgen. Wie weet wat er dan nog in het vat zit.”

Van der Horst hoeft echter niet zonder club te zitten, want hij gaat alvast aan de slag bij DSOV. De eersteklasser, waarvan de accommodatie vlakbij zijn huis ligt, zocht een trainer die het eerste team voor een paar duels kon overnemen. Toen bekend was dat Van der Horst niet verderging bij DVVA, besloot DSOV de gesprekken te intensiveren en te onderzoeken of de trainer zou openstaan voor een vaste rol bij de vereniging. Dat bleek het geval te zijn.

“Tijdens mijn eerste gesprek voelde ik direct een goede klik met de club. Het is een echte dorpsvereniging met een fantastische accommodatie. DSOV beschikt over een goed eerste en tweede team waar veel rek in zit”, analyseert Van der Horst, die een zware uitdaging te wachten staat. “De club staat op de op een na laatste plaats, waardoor we hard moeten werken om in de eerste klasse te blijven. Daar gaan we voor.”

De hoofdtrainer maakt het seizoen bij DVVA af, waardoor hij het aankomende half jaar de verantwoordelijkheid heeft over twee clubs. Hoewel het zorgt voor drukte, gaat hij de uitdaging met veel enthousiasme aan. “Hopelijk lukt het met DVVA om de spelersgroep fit en compleet te houden, zodat we op volle kracht kunnen presteren. Dan zijn we mogelijk in staat om voor een verrassing te zorgen. Ik verwacht niet dat we voor het kampioenschap gaan meestrijden, maar plaats vier tot en met zes kunnen we zeker als doel nemen. We moeten echter eerst hopen dat we weer wedstrijden mogen spelen.” DVVA is inmiddels druk bezig met een opvolger voor Van der Horst en hoopt deze op korte termijn te kunnen presenteren.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)