Edwin Reder, trainer KDO, vertrekt na één seizoen.

Wegen Edwin Reder en KDO scheiden deze zomer

Trainer/coach Edwin Reder vertrekt aan het einde van het seizoen 2022-2023 bij KDO De Kwakel als hoofdtrainer van het eerste elftal.

Dit is opmerkelijk nieuws uit De Kwakel, aangezien Reder slechts een aantal maanden de leiding heeft over het eerste elftal. Reder reageerde zelf ook verrast op het nieuws: “Nee, dat heb ik niet zien aankomen. Er waren wel gesprekken gaande, zoals gebruikelijk. Wat er zich verder heeft afgespeeld achter de schermen, daar heb ik geen weet van. We hebben een wisselvallig seizoen, maar we gaan steeds iets beter draaien. Je ziet het vaak bij ploegen die het voor de winterstop lastig hebben, die gaan na de winterstop wel de nodige punten halen. Ik bespeurde vooruitgang, met de jonge smalle spelersgroep die we hebben en de vele wisselingen in het veld. Handhaving in de tweede klasse is en blijft het doel.”

De club heeft inmiddels een sollicitatie-procedure opgestart in de zoektocht naar een ambtieuze, prestatiegerichte trainer/coach, met aandacht voor het verder ontwikkelen van spelers voor het eerste elftal. De club schrijft zelf in een persbericht: “Met een andere selectie dan vorig seizoen is Edwin in augustus jl. begonnen en zijn de resultaten helaas wat mager gebleken. Oorzaken hiervan zijn onder andere het ontbreken van een vaste keeper en enkele langdurig geblesseerde spelers. Kijkende naar het volgende seizoen is het niet gelukt om voldoende draagvlak binnen de selectie te krijgen om nog een jaar verder te gaan. Dit heeft ertoe geleid dat de technische staf van KDO het lastige besluit heeft genomen om voor volgend seizoen op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer. Via deze weg willen wij Edwin en zijn selectie na de winterstop veel succes toewensen om KDO te behouden in de zondag tweede klasse.”

Reder, in 2022 doorgeschoven vanuit KDO 2 vertrekt dus in juni 2023 na één seizoen hoofdtrainerschap. De trainer/coach uit Heemstede, in bezit van UEFA A, gaat op zoek naar een mooie nieuwe uitdaging.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
KDO