Jermaine Holwijn

Wegen JOGA Fortius en Jermaine Holwijn scheiden

JOGA Fortius en Jermaine Holwijn nemen na het seizoen afscheid van elkaar. De hoofdtrainer, die pas een seizoen bij de club zat, vertrekt naar VV Monnickendam, waar hij het tweede team onder zijn hoede neemt.

Beide partijen gingen aan het begin van het seizoen met veel energie van start, maar de coronacrisis gooide al snel roet in het eten. “Ik ben ervan overtuigd dat we een mooi seizoen konden hebben wanneer het seizoen normaal was verlopen, maar helaas mocht het niet zo zijn”, reageert Holwijn, die zijn periode mede door corona bij JOGA Fortius niet zag slagen. “Persoonlijk had ik het gevoel dat ik niet mijn stempel op het team en de omstandigheden kon drukken. Aan het begin van het seizoen had ik een plan in mijn hoofd, maar die heb ik door corona te weinig in de praktijk kunnen brengen. Daarnaast waren er wat randomstandigheden die we konden verbeteren.” Een tijdje terug gingen beide partijen dan ook om de tafel zitten om het over volgend seizoen te hebben. “We hebben toen besloten dat het beter was dat ik zou vertrekken.”

Een vriend van Holwijn attendeerde hem vervolgens op een vacature van Monnickendam. “De vereniging zocht een hoofdtrainer voor het tweede team, wat mij een mooie uitdaging leek. Ik ben daarna met Ab Persijn in contact gekomen en zo is het balletje gaan rollen. Na de gesprekken was ik nog enthousiaster over de mogelijkheden die ik daar krijg.” De hoofdtrainer sprak met Monnickendam onder meer over enkele randvoorwaarden. “De club heeft mij verzekerd dat die er zijn. Natuurlijk is het altijd afwachten of het daadwerkelijk is wat je ervan verwacht, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen.” Holwijn ziet zichzelf in de toekomst wel weer een eerste team trainen. “Je weet nooit hoe het in het voetbal loopt, maar ik ga eerst vol enthousiasme aan de slag bij Monnickendam.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)