Jesse Donker

Wegen tussen FC Aalsmeer en Jesse Donker scheiden na het seizoen

FC Aalsmeer en Jesse Donker gaan na het lopende seizoen uit elkaar. De oefenmeester gaf afgelopen week bij de club aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging, waardoor de samenwerking na twee seizoenen tot een einde komt.

Donker is niet alleen trainer van de tweedeklasser, ook richt hij zich momenteel op het binnenhalen van een UEFA A-diploma. “De opleiding heeft door het coronavirus helaas vertraging opgelopen, waardoor deze volgend jaar doorloopt”, vertelt de trainer. “Bovendien wil ik deze zomer eens kijken wat de voetbalwereld nog meer te bieden heeft. Ik sluit niet uit dat ik, als er een mooie uitdaging op mijn pad komt, komend jaar een nieuwe club heb. Maar dat hóéft zeker niet. Anders kan ik me volop focussen op het behalen van mijn opleiding.” Donker benadrukt dat zijn keuze om te stoppen niet over één nacht ijs ging. “Inmiddels ben ik bezig aan mijn tweede seizoen als hoofdtrainer van FC Aalsmeer en door het coronavirus heb ik daarin weinig kunnen neerzetten. Desondanks moest ik een afweging maken en besloot ik te vertrekken.”

Vervolgens kwam het moment dat Donker zijn voornemen om te stoppen aan het clubbestuur en de spelers moest vertellen. “Allebei vonden ze het zeer jammer, maar ze begrepen het wel toen ik uitlegde waarom. Het is een persoonlijke keuze en uiteindelijk had de afweging ook de andere kant op kunnen vallen. Alleen dat gebeurde niet.” Onder leiding van Donker speelde FC Aalsmeer afgelopen seizoen bovenin de tweede klasse mee. Ook dit voetbaljaar maken de Aalsmeerders weer volop kans op promotie naar de eerste klasse. “We willen met z’n allen alles eraan doen om dat te bereiken. Vorig seizoen waren we al goed op weg en dit seizoen zaten we er weer goed in. We hebben te maken met een zware competitie met teams die allemaal dicht bij elkaar zitten. De competitie is voor ons dan ook een mooie uitdaging, al is het de vraag of we die uitdaging van de overheid mogen aangaan.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: FC Aalsmeer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)