Welkome overwinning DVVA op CSW

DVVA, dat dit seizoen bekend staat om de vele gelijke spelen, behaalde zaterdagmiddag een ruime overwinning op CSW. Het elftal van Lex van der Horst speelde, mede door een rode kaart, uitstekend en wist uiteindelijk met 1-4 te winnen.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

De Amsterdammers hadden vergeleken met de wedstrijd van vorige week tegen HBOK vier wijzigingen in het elftal, waardoor de openingsfase wat onwennig was. DVVA liet de tegenstander voetballen, al beviel dat niet goed. Het maakte dat de bezoekers namelijk te apathisch en te statisch in balbezit waren. Ook CSW wist, buiten een grote kans in de openingsfase waarbij een poging van de lijn werd gehaald, ook geen grote kansen te creëren.

Het breekpunt was vlak voor rust, toen CSW-speler Jesse van Riet een gele kaart ontving wegens commentaar op de leiding. Vlak daarna maakte dezelfde speler een onhandige overtreding op linksbuiten Max Hazewinkel. De scheidsrechter twijfelde geen moment en pakte opnieuw de gele kaart, waardoor Van Riet nog voor rust het veld mocht verlaten. Desondanks stond het bij de rust nog altijd 0-0.

De tweede helft begon DVVA sterk en wist het sneller naar voren te spelen. De Amsterdammers maakten dan ook snel de openingstreffer via Vincent van Vliet. Gek genoeg stond een paar minuten later alweer de gelijkmaker op het scorebord na een penalty van Elroy Baas. Vervolgens pakte DVVA het uitstekend op en maakte het twee doelpunten door Kevin Scholten. Het was de genadeklap voor CSW, dat er niet meer uit kwam. Uiteindelijk maakte Joeri Visser de 1-4, waardoor het team met een uitstekend gevoel huiswaarts kon keren.

Bij de trainer van DVVA overheerste na afloop vooral opluchting. “Deze overwinning is heerlijk voor onze spelers, want ze werken verschrikkelijk hard en de sfeer is altijd goed. Met alle gelijkspelen schiet het echter steeds niet op. Het was vandaag dan ook een opluchting en bovendien een bevestiging dat we met z’n alle simpelweg goed bezig zijn. Hopelijk kunnen we dit volgende week tegen Nita doortrekken”, aldus Van der Horst.

Tekst: Jordi Smit