Jair Oosterlen naar HBOK
Jair Oosterlen - Foto: Orange Pictures

Wereldreiziger Jaïr Oosterlen naar HBOK

HBOK heeft met ASWH aanvoerder Jaïr Oosterlen overeenstemming bereikt over een verblijf op sportpark W. van Schalkwijk in Zunderdorp. De 26-jarige Amsterdammer gaat komend seizoen proberen HBOK weer richting de eerste klasse te brengen.

Heerenveen en Sparta

Op heel jonge leeftijd tenniste Jaïr fanatiek, tot dat het moment aanbrak om te gaan voetballen. ,,Ik ben gestart bij Blauw-wit in de F1. Mijn moeder werd door een jeugdtrainer benaderd om bij AFC te komen spelen. Er werd daar een nieuw F1 topteam samengesteld, dat werd allemaal voor ons geregeld want je kwam niet zomaar bij AFC binnen. Na dat jaar gingen we met de hele groep over naar sv RAP, om daar in de E-top te voetballen. Het was een ontzettend mooie tijd, maar ons team viel uit elkaar. Vele werden gescout door BVO’s.”, stelde avonturier Oosterlen, die zelf nadien bij Heerenveen in de jeugdopleiding speelde. ,,Helaas heb ik daar nooit mijn debuut kunnen maken. Ik ging aansluitend naar Sparta in Rotterdam en deed het vrij behoorlijk. De voorbereiding liep goed, goed gespeeld en in de Eredivisie ook op de bank gezeten. Ik was zo dichtbij. Vervolgens raakte ik geblesseerd en werd teruggeworpen.”

Amerika en Thailand

Voor Oosterlen tijd voor bezinning en even niets doen. ,,Ik ben naar Suriname vertrokken. Via-via kwam ik in contact met Atlanta United in Amerika, dat is de club waar Frank de Boer trainer-coach was. Ik heb daar zes maanden in het tweede elftal kunnen spelen. Ik transfereerde daarna naar Thailand om in de Thai League 1 te spelen. Ik ben daar in totaal tweeëneenhalf jaar geweest. Prachtig land, mooie clubs. Maar helaas niet één officiële wedstrijd gespeeld. Ik was daar precies tijdens de coronatijd. De laatste zeven maanden zat ik zelfs ‘vast’ op een hotelkamer.”

Amsterdammer Oosterlen sloot in januari van 2022, aan het eind van de transferwindow, aan bij HSV Hoek. ,,Ik had een sportschool in Amsterdam, sinds mijn 14e bokste ik erbij. Ik was terug uit Azië en wilde gewoon weer voetballen. De afstand naar Zeeuws-Vlaanderen was vier maanden te doen, maar voor de langere termijn ging ik op zoek naar iets anders.”

Amsterdam

Bij ASWH in Hendrik Ido Ambacht werd centrale verdediger Oosterlen aanvoerder en ging in Amsterdam werken. ,,Ik ben dan wel een reiziger, ik wilde uiteindelijk niet meer de stad uit om te gaan trainen en spelen toen ik mezelf afvroeg ik nog echt door wilde bij ASWH. De afgelopen maanden hebben diverse tweede en derde divisie clubs zich gemeld. Het niveau maakte me niet uit, zolang het maar in de buurt zou zijn.”

Met HBOK kampioen worden

Door een (toevallige) samenloop van omstandigheden kwam Oosterlen in contact met HBOK. ,,Ik ken Davey Claus goed en zo is het balletje gaan rollen. Ik heb inmiddels genoeg gezien en wil gewoon lekker voetballen. Dat HBOK is gedegradeerd naar de tweede klasse is jammer, maar ze hebben het seizoen toch goed afgesloten met goede resultaten. Als ik voetbal, ga ik altijd voor het beste resultaat. Met HBOK wil ik dus kampioen worden. Helpen naar een hoger speelniveau. Ik speel om te winnen, ik ga voor het winnen. Kampioen worden en niets anders, dat is mijn doel komend seizoen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)