Werk aan de winkel voor Johan Rutz bij IVV

IVV speelt komend seizoen in de tweede klasse. De club uit Landsmeer heeft met Johan Rutz een trainer-coach vol ambities aangetrokken, die zonder sportieve opdracht vanuit de club aan de slag gaat. ,,Een goede structuur neerzetten, hard werken en het geloof laten terugkeren. Daar heb ik mijn handen al vol aan.”

Wat voetbal betreft is er ook nog genoeg werk aan de winkel Landsmeer. Rutz is een gedreven trainer die bekend staat om zijn duidelijke en rechtlijnige manier van communiceren. Een profiel dat gezocht werd bij de geplaagde club, die afgelopen seizoen uit de Eerste klasse degradeerde. De inwoner van Warder brengt een schat aan ervaring mee naar zijn nieuwe club. Rutz was al tientallen jaren actief als trainer bij diverse clubs in de Noord-Holland, waaronder Oosthuizen, Beemster, Monnickendam, Egmondia, Jong Holland, Reiger Boys en De Zouaven.

Voorwaarde

Rutz ziet de overstap van competitiegenoot FC Uitgeest, waar hij afgelopen seizoen werkte met een heel jonge ploeg, naar IVV als een grote uitdaging. IVV heeft de afgelopen jaren te maken gehad met een flink verloop van spelers en trainers. Rutz is vastberaden om hier verandering in te brengen. Hij wil structuur neerzetten en de spelers weer gemotiveerd te krijgen. De spelersgroep van IVV speelde een grote rol in de aanstelling van Rutz. Dat lijkt op voorhand de juiste voorwaarde voor een goede samenwerking. ,,Er moet veel gebeuren”, erkent Rutz desgevraagd. ,,Ik heb al meerdere jongens gesproken. De spelers hebben een dramatisch jaar achter de rug. Feit is dat er keihard gewerkt moet gaan worden. Bij de spelers moet de motivatie snel terug komen. We gaan twee keer trainen en mijn verwachting is dat iedereen arbeid gaat leveren. Arbeid wint het uiteindelijk van kwaliteit. In deze tweede klasse spelen teams met meer kwaliteit, is mijn inschatting. Voor mij zitten er een aantal heel bekende tegenstanders tussen. De groep moet fit worden en het geloof in zichzelf en elkaar keert hopelijk ook snel terug.”

Verwachtingen

De verwachtingen bij IVV zijn hooggestemd met de komst van Rutz. De club hoopt met de ervaren oefenmeester uiteindelijk op een breder vlak een stap omhoog te maken. Rutz neemt zijn trouwe assistent Keith Davies mee naar IVV. Davies werkte al geruime tijd met Rutz samen bij diverse clubs. ,,Ik ben open en eerlijk, heel direct. Keith doet alles eromheen. Wij kunnen samen van ‘niets’ tot iets komen. Dat hebben we onder andere wel bewezen bij Egmond en Monnickendam. We gaan onze energie stoppen in de bereidheid voor elkaar. Onze taakverdeling is ook duidelijk. We werken verder vooral op gelijke voet met elkaar. Onze visies sluiten naadloos aan op elkaar, een belangrijk detail. Uiteindelijk willen we wel prijzen gaan pakken bij IVV, maar de gezelligheid gaan we zeker niet uit het oog verliezen. We hebben er veel zin in.”

Oefencampagne IVV seizoen 2024-2025

  • Dinsdag 30 juli: Eerste training
  • Zondag 11 augustus: tegenstander nog niet bekend
  • Zaterdag 17 augustus: IVV – Wartburgia (12.00 uur)
  • Donderdag 22 augustus: Toernooi IVV
  • Zondag 25 augustus: Toernooi IVV
  • Zondag 1 september: districtsbeker
  • Zondag 8 september: districtsbeker
  • Zondag 15 september: districtsbeker
  • Zondag 22 september: start competitie

Selectie IVV seizoen 2024-2025

Mutwakel Ahmed
Mitchel Baars
Stefan Baars
Reave Baars
Simon Berg, van den
Youri Brinkman
Rik Brouwer
Kevin Dijk, van
Melle Elsemulder
Vincent Garms
Daryl Gerritsen
Jeffrey Gits
Daniel Huffel, van
Dean Huisman
Milad Husseini
Tino Kempen
David Kooij
Marco Kroes
Boyd  Mak
Samir Moustafa
Muhamed Mulla Ibrahim
Rawan Mustapha
Jay Ooijen, van
Dylan Os, van
Luca Patruno
Mohammed Qaysi, Al
Jachayro Seinpaal
Sonny Smit
Joey Smit
Kjell Smit
Yente Smit
Anouar Tamalou
Alex Treuren
Denny Valk
Luciano Veldman
Lars Vermeulen
Thijs Vries, de
Thomas Vries, de
Niels Zuidema

Mis niets van het voetbalnieuws in en rondom Amsterdam. Via deze site blijf je ook in de zomerstop op de hoogte.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV