Wervelwind AFC blaast AMVJ weg (0-6)

De wedstrijd tussen AMVJ en het zaterdagteam van AFC is een extra beladen wedstrijd. Ricky Kumar, de trainer van AMVJ, en maar liefst 10 van zijn selectiespelers hebben een geschiedenis met de tegenstander van dit weekend. Voorafgaand was de oefenmeester met zijn manschappen geïnterviewd door De Telegraaf. De kop was “We gaan ze opvreten” en ging niet onopgemerkt voorbij AFC. Trainer Mohad Zaoudi had het artikel uitgeknipt en in de kleedkamer opgehangen. De uitspraak wisten de spelers in het bordeauxrood niet waar te maken, want AMVJ werd met 0-6 omver geblazen door AFC.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd werd de toon gezet. Allebei de ploegen zaten er kort op en waren fel in de duels. Het randje werd opgezocht en beide teams gingen daar ook overheen. Bij een hoekschop hielden AFC-spits Max de Bruijne en zijn tegenstander elkaar vast, waarna ze naar de grond gingen. De aanvaller kwam hier gehavend uit, want hij had een wondje onder zijn oogkas. De bezoekers waren duidelijk de bovenliggende partij, AMVJ kwam er weinig aan te pas. Wel bracht AMVJ strijd in de duels, maar de voorste linie werd amper bereikt. Met bijna 15 minuten op de klok kreeg AFC-linksbuiten Soufiane Hetli de eerste scoringskans. Hij kwam naar binnen en schoot van 20 meter, maar het schot verdween naast het doel van AMVJ-keeper Anthony v.d. Eerenbeemt.

De keeper weet het al, De Bruijne gaat scoren. 0-1

Na een halfuur werd de score geopend. AMVJ-verdediger Randel Shakison ging in de fout. Hierdoor konden twee AFC’ers oog-in-oog komen met de doelman. De Bruijne kreeg de bal van zijn onbaatzuchtige collega en zette AFC op 0–1. Drie minuten later al de 0-2. Hetli mocht aanleggen voor de hoekschop en schoot het leer in een keer in de winkelhaak achter de doelman. Weer drie minuten later werd het 0-3. Daniël Zoutberg stuurde Hetli uitstekend diep. De buitenspeler stoomde enkele meters op en gaf een puntgave voorzet. Een gemakkelijke prooi voor De Bruijne, die zijn tweede van de middag maakte. Nogmaals drie minuten later werd het zelfs 0-4. Na een korte belegering van het AMVJ-strafschopgebied wist De Bruijne zijn hattrick te voltooien. Hij schoot de vierde treffer van de middag tegen de touwen. Voor rust werd het nog erger voor AMVJ. Een uitstekende voorzet van De Bruijne werd binnen gekopt door Zoutberg.

Gedurende het tweede bedrijf probeerde AMVJ beter in de wedstrijd te komen, maar daar slaagde de ploeg niet in. AFC was enorm fanatiek, zette overal druk en speelde uitstekend voetbal. Na een uur spelen wel meerdere wissels voor de koploper uit de zaterdag tweede klasse. Onder meer Younes Ouaali viel gedreven in. Hij wist de 0-6 te maken en wilde gelijk de bal pakken, zodat zijn team de score verder kon uitbreiden. Na negentig minuten spelen vond arbiter Jordy Schaft het welletjes. Koploper AFC kan 3 punten en zes goals bijschrijven.

Volgende week AMVJ op bezoek bij EVC, terwijl AFC Jong Holland ontvangt. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s: Ton van Eenennaam

Schermutseling na de 0-6 van Ouaali
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)