Foto Tom Poederbach

Wessel Colijn (OFC zaterdag) wil ingezette lijn een heel seizoen vasthouden

OFC is goed van start gegaan in de zaterdag derde klasse A. Met de volle score na de eerste drie wedstrijden is er zelfs sprake van een topper wanneer medekoploper EVC op bezoek komt in Oostzaan. Trainer Wessel Colijn is vol vertrouwen.

Het heeft eigenlijk geen zin om over het verleden te praten, zegt Colijn. Toch kan de oefenmeester het niet laten wanneer hij ernaar gevraagd wordt. Het gaat over de blessures bij de competitiestart een jaar geleden en de misgelopen periodetitel door het plotselinge afhaken van Germaan/De Eland. “We zijn gepiepeld. Dat was frustrerend. We hebben in de tweede seizoenshelft als nieuwkomer in deze afdeling een lijn ingezet en daar borduren we nu op voort”, zegt een tevreden Colijn. “We hebben een heel goed begin, maar kunnen niet te vroeg gaan juichen.”

De oefenmeester blijft voorzichtig in het uitspreken van een specifieke doelstelling. “Na drie wedstrijden weet ik nog steeds niet wat de exacte verhoudingen in de competitie zijn. Er zijn zes nieuwe ploegen, drie uit de tweede klasse en drie uit de vierde. Zo’n EVC pendelt bijvoorbeeld al jaren tussen de tweede en derde klasse. Ik zie hun echt als één van de titelkandidaten. Hellas Sport en Opperdoes zullen er ook wel bijkomen, denk ik.”

Colijn is tevreden over zijn spelersgroep, ook al kreeg hij er slechts drie A-junioren bij. “Wij doen het met een echte Oostzaanse groep. We hebben een selectie van 21 man voor één team, dus de kunst is alles op de rails te houden. Dat gaat momenteel erg goed. Deze lijn willen we een heel seizoen vasthouden en uiteindelijk eindigen in de subtop. Het liefst met een periodetitel. Ik wil altijd een prijs winnen.”

Tegen EVC kan een volgende stap richting de eerste periodetitel gezet worden. “Dat wordt een lastige wedstrijd. EVC heeft een stugge ploeg, goed georganiseerd. ” Al hoeft Colijn niet lang na te denken over een positieve afloop. Hij komt uit zichzelf met de prognose: 2-1.

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)