Wessel Colijn (OFC) ziet ‘grote uitdaging’ in NFC

Wessel Colijn staat vanaf volgend seizoen aan het roer bij zondag vierdeklasser NFC. De huidig oefenmeester van OFC (zaterdag) volgt aan de Sportlaan de vertrekkende Ruud Visser op.

“NFC is een hele mooie club met een prachtige historie. Ik heb meerdere gesprekken met de club gevoerd en van beide kanten zijn we erg enthousiast om er iets moois van te maken”, zegt Colijn. “Er ligt best een grote uitdaging. Ze hikken al een aantal jaar tegen de derde klasse aan. Het zou heel mooi zijn als ze het dit seizoen redden, want dat lijkt mij echt een hele leuke competitie.”

In Amstelveen wacht hem de eerste uitdaging om de smalle selectie die NFC nu heeft met vers bloed aan te vullen. “Daarvoor ben je altijd afhankelijk van wel of niet promoveren. Wanneer ze niet promoveren, zou er best wat verloop kunnen komen. Maar dan komen er gewoon andere spelers. Ondanks dat we een hoop concurrentie hebben in de regio. Daar ben ik niet bang voor. Uit mijn zeven jaar bij AFC heb ik genoeg spelers langs zien komen die geschikt zijn voor NFC. Of spelers die het bij Sporting Martinus of RODA’23 niet redden, kunnen het bij NFC wel halen.”

Colijn is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij zaterdag derdeklasser OFC, nadat hij daarvoor de leiding had bij HBOK (één jaar) en het zaterdagelftal van AFC. “Het grote verschil met OFC is dat de Zondag 1 het vlaggenschip van NFC is. Dan ben je het belangrijkste elftal van de vereniging.”

Wel erkent hij dat het, in het slechtste geval, misschien een vreemd gezicht is: met een TC1-diploma op zak werkzaam in de vierde klasse. “Er komen steeds meer gediplomeerde trainers bij, maar het aantal clubs blijft hetzelfde. Dan is de vraag: wat wil je? Heb je het ervoor over om drie keer in de week veertig kilometer te rijden omdat er ergens verderop een andere club is? Deze regio trekt mij gewoon. Vanaf mijn huis is het twaalf kilometer naar NFC. Met een beetje goed weer kan ik op mijn scootertje naar de club. Dat is ook eens lekker.”

Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC