Home / slideshow / Wessel Colijn over zware periode bij NFC: “Schouders eronder en gaan”

Wessel Colijn over zware periode bij NFC: “Schouders eronder en gaan”

Colijn ziet na het eerste half jaar zijn ploeg bovenaan de ranglijst staan, maar ziet ook dat de eerste seizoenshelft verre van soepel is verlopen. De hoofdtrainer had de beschikking over een enorm krappe selectie en had daardoor wekelijks enorm veel moeite om genoeg spelers op de been te krijgen. “Zo een kleine groep kost enorm veel energie als trainer, vooral als je ook op zondagochtend nog afmeldingen krijgt. Daardoor is het een van de moeilijkste halfjaren uit mijn carrière.” 

“We begonnen het seizoen met 21 spelers, maar waren een maand bezig en toen vielen er al vijf spelers af. Zij stopten ermee, kwamen niet meer opdagen of lieten niet meer van zich horen. We zijn toen met een selectie van 16 man (waarvan twee langdurig geblesseerden) aan de slag gegaan en dat is simpelweg een enorm krappe groep”, blikt Colijn terug.

Het tweede team van NFC wilde sinds de start van dit seizoen verder als vriendenteam en daar stemde de club mee in. Daardoor was het voor Colijn nog moeilijker om wekelijks genoeg spelers op de been te krijgen. “Door die beslissing kan ik niet zomaar spelers uit het tweede team oproepen om mee te spelen, maar dan ben ik afhankelijk of zij spelers over hebben en mee willen doen. Dat lukte regelmatig niet, maar er zijn zeker ook zondagen geweest waarop we allebei thuis speelden. In dat geval kwamen er wel regelmatig spelers naar me toe om mee te doen.”

Moeilijkste periode 

“Al met al was het hangen en wurgen om een groep bij elkaar te krijgen. Ik denk dat dit een van mijn moeilijkste halfjaren uit mijn trainerscarrière is geweest. Soms kreeg ik op zondagochtend nog afmeldingen en dat kost enorm veel energie. Toch ben ik er enorm trots op dat we ondanks alles er goed voorstaan in de competitie. Het staat enorm dicht op elkaar, maar ik ga liever met een voorsprong de winterstop in dan met een achterstand.”

“Na de winterstop komen er in ieder geval twee spelers, waarvan een uit Ghana en een uit Zwitserland, terug en daarnaast hebben de geblesseerde spelers nu de tijd om te herstellen. Het heeft de eerste seizoenshelft behoorlijk tegen gezeten, maar ik verwacht niet dat het een heel jaar zo zal zijn. Het blijft daarom mijn doel om te promoveren, maar daarvoor ben ik dus wel afhankelijk welke spelers ik tot mijn beschikking heb.”

Tekst: Mitch Marinus

Archieffoto: George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC