Wessel Colijn verlaat OFC (zaterdag) na twee seizoenen

Zaterdag derdeklasser OFC en trainer Wessel Colijn hebben gezamenlijk besloten dat hun wegen na dit seizoen scheiden. De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in Oostzaan.

Colijn wist wat hem te wachten stond toen hij een jaar geleden bijtekende. De selectie is smal en de spoeling dun. “Het werd mij duidelijk dat we er ook volgend seizoen weinig spelers door zouden komen. Daarop zijn we tot de conclusie gekomen om niet verder te gaan. Als trainer wordt het in zo’n situatie best een moeilijk verhaal. Je hebt weinig mogelijkheden om dingen te veranderen. Dit seizoen presteren we optimaal, maar in de winterstop is er weer eentje ernstig geblesseerd geraakt en gaat een speler op wereldreis. Dat maakt het er niet makkelijker op.”

Donderdag werd het besluit genomen en direct keek de oud-trainer van AFC en HBOK om zich heen met het oog op volgend seizoen. “Het is allemaal nog vers, maar ik ben wel voorzichtig rond aan het kijken naar wat er mogelijk is. Er lopen geen lijntjes met andere clubs”, bekent Colijn.

Eerst wil hij het seizoen op een goede manier afmaken. Door een nederlaag tegen laagvlieger ZCFC (1-3), de tweede op rij, moest OFC dit weekend de koppositie van de zaterdag derde klasse A afstaan aan Hellas Sport. “Ik heb al gezegd: wanneer je de maand februari goed doorkomt, ben je aardig op weg. Daar zijn we niet zo best aan begonnen. Maar we hebben al een periodetitel gehaald, daar ben ik blij mee. Vanaf nu gaan we het rustig per week bekijken. En ik moet eerlijk zeggen: omdat ik jongere gasten heb, is het af en toe wel gunstig dat de druk van de koppositie even weg is.”

Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)