Home / Algemeen / Westerhof (AFC) wil dat KNVB Achilles’29 direct uit de competitie haalt

Westerhof (AFC) wil dat KNVB Achilles’29 direct uit de competitie haalt

Ad Westerhof, voorzitter van AFC, wil dat de KNVB Achilles’29 per direct uit de competitie haalt. Dat zei hij zondagavond tijdens zijn nieuwjaarsreceptie. “De KNVB moet zijn verantwoordelijkheid nemen en Achilles’29, eventueel preventief, nog voor het weekend uit de competitie nemen.”

Onderstaand fragment is afkomstig uit de Nieuwjaarstoespraak van Ad Westerhof. De hele toespraak is hier te lezen.

Westerhof: “Achilles gaat failliet en de KNVB hoor je denken: dat is nou vervelend. Niet reageren eerst maar even afwachten…. We spreken regels af met elkaar en financiële afspraken worden er gemaakt. Als je daar niet aan voldoet krijg je straf. Zo kregen een dertiental clubs (waaronder AFC, red.) punten in mindering precies een jaar geleden. Na een enorme clash werd er een punt bij die clubs afgetrokken. Het aantal verplichte contracten werd vastgesteld en aan de regels zou tussentijds niets meer veranderen totdat er nieuwe afspraken zouden zijn. Wij zijn nog geen jaar verder en er gaat een club failliet. Nou niet een club maar de BV van de club. Nota bene de amateu club die het semi professionele voetbal omarmde en innig met de KNVB samenwerkte aan de voetbal piramide.

Alle insiders, dus ook de bestuurders van de KNVB weten al heel lang dat dit faillissement onafwendbaar was. Waarom is er dan geen goeie reactie voorbereid? Wat mij betreft wordt Achilles per direct uit de competitie genomen onder andere omdat niet wordt voldaan aan de financiële kaders die zijn vastgelegd. Gelijke monniken gelijke kappen. Als dit geen consequenties heeft voor de competitie dan kan elke club uit de competitie alle reserves van een aantal eredivisieclubs inhuren voor astronomisch hoge bedragen, vervolgens alle wedstrijden winnen, uiteraard niets betalen, failliet gaan en vrolijk verder voetballen volgend jaar. Door nu niet in te grijpen moeten alle wedstrijden tegen Achilles worden gespeeld en als achteraf Achilles uit de competitie wordt genomen blijven de blessures en gele en rode kaarten opgelopen in die wedstrijden gewoon van kracht. Die ervaring hebben wij helaas al eerder meerdere malen opgedaan. Dus KNVB neem je verantwoording en neem Achilles nog voor het aanstaande weekeinde (eventueel preventief) uit de competitie en voorkom zo dat de vlek alleen nog maar groter wordt.”

Westerhof haalde ook de eventuele instroom van meer beloftenteams aan in zijn toespraak. “We wachten af, maar AFC zal haar positieve bijdrage aan de discussie zeker leveren.”

Foto website AFC | Ad Westerhof

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC