Westerhof wil ‘hoge ogen gooien’ met IVV

Wessel Westerhof is met zijn nieuwe club IVV druk in voorbereiding op het nieuwe seizoen. De overwinning op SVL (2-1) van afgelopen weekend zorgt ervoor dat IVV als nummer twee door bekert. Mede hierdoor heeft Westerhof er alle vertrouwen in dat zijn teamgenoten er in de eerste competitieronde zullen staan.

Het was voor Westerhof begin augustus even wennen. Vijf jaar lang reisde hij af naar AFC en sportpark Goed Genoeg om te trainen. Nu werd Landsmeer, waar Westerhof tot zijn achttiende woonde, de nieuwe bestemming om zijn hobby uit te voeren. Westerhof begon direct met veel enthousiasme aan de eerste trainingssessies. “We kwamen het afgelopen half jaar natuurlijk uit een vreemde periode. Iedereen had, denk ik, enorm veel zin om weer op het veld te staan en een balletje te trappen”, vertelt de voetballer. “Persoonlijk was dit een combinatie van bij een nieuwe club beginnen en na een aantal maanden weer op het veld staan. Er zijn komend seizoen wel verwachtingen, wat terecht is, dus dan wil je er ook direct staan. Maar ik ben goed opgevangen en heb er vooral veel plezier in.”

Met acht nieuwe selectiespelers is Westerhof zeker niet het enige nieuwe gezicht bij IVV. Zo zijn een aantal nieuwe teamgenoten afkomstig van Purmersteijn, terwijl ook een paar van zijn oude club AFC komen. “We merken dat ieder zijn eigen manier van denken over voetbal heeft, wat het direct erg interessant maakt. Belangrijk hierin is dat we als team duidelijke afspraken maken. Als je weet wat je van elkaar kan verwachten, wordt het een stuk eenvoudiger.” Verder is Westerhof van mening dat het spelen van wedstrijden uiteindelijk gaat bijdragen aan het erin slijpen van de speelwijze. “Daarnaast hebben we tijd nodig. In de voorbereiding zijn er al bepaalde zaken uitgelicht, maar het belangrijkste is dat we na een tijdje stilstaan, de gewenning weer weten te vinden. Dat heeft ook met het spelen van wedstrijden te maken.”

Ondanks dat IVV erin slaagde door te bekeren, was de tweede bekerwedstrijd tegen Hooglanderveen (3-1 verlies) zo’n wedstrijd om van te leren. “Het was niet goed van onze kant, zeker niet in de eerste helft. Maar over het algemeen draaien we een goede voorbereiding. We hebben verschillende nieuwe spelers, waardoor het nog even inpassen is. De klik is er echter wel en iedereen gaat goed met elkaar om. De komende periode moeten we ervoor zorgen dat we zo snel mogelijk op elkaar zijn ingespeeld, en dan kunnen we hoge ogen gooien.”

Over het algemeen is Westerhof dus tevreden over hoe IVV draait, al vindt hij het nog lastig te zeggen waar het team staat in het proces. “Dan ga je namelijk al snel naar de resultaten kijken. In de voorbereiding hebben we het redelijk goed gedaan, maar het is ook altijd de vraag hoe de andere ploegen uit de voorbereiding komen. Ik denk echter dat we wél kunnen uitspreken dat we bovenin willen meedoen. Daar hebben we simpelweg de selectie voor. We gaan alles in het werk stellen om in ieder geval mee te doen voor promotie naar de eerste klasse.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Michel Bes

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV