Dit seizoen mocht TOB al 44 keer juichen, de ploeg kreeg de minste doelpunten tegen in de competitie.

Westzaan geen partij voor gretig TOB

TOB is de strijd om de derde periode goed begonnen. Laagvlieger Westzaan was, net als in de heenwedstrijd, geen partij voor de noord-Amsterdammers. Zij lijken het probleem van vorige maand, het missen van kansen, ver achter zich te hebben gelaten: 6-1.
Net als afgelopen zaterdag tegen Jisp schoot TOB uit de startblokken en kwam het snel op 1-0. Mucahit Bayar stuurde met goede steekbal Moamar Heerenveen de diepte in. De snelle TOB-aanvaller kapte in het Westzaanse strafschopgebied eerst nog een tegenstander uit, alvorens de bal breed te leggen op de instormende José Bebeto Ngeze, die op zijn beurt de thuisploeg eenvoudig op voorsprong zette. TOB bleef gretig op zoek gaan naar een tweede treffer en deze viel in de 17e minuut. Weer stond Bayar aan de basis van de aanval en weer vond hij Heerenveen. Met zijn tweede assist van de wedstrijd bracht hij de bal bij Paul Bekker, die koppend richting tweede paal de 2-0 aantekende. Twee minuten later was het wederom raak. Ook nu was Bekker de doelpuntenmaker. Dit keer na goed voorbereidend werk van rechtsachter Jamie de Geir, 3-0.
Met deze treffer was de wedstrijd wel beslist en liet TOB de teugels wat vieren. Dit zorgde na een half uur spelen voor het eerste wapenfeit van Westzaan. Mike Bergsma mocht vanaf twintig meter ongehinderd het doel van TOB-doelman Giorgio Kuiper onder vuur nemen, maar zijn inzet leidde niet tot een treffer. In het laatste deel van de eerste helft kreeg TOB nog een aantal mogelijkheden om de stand verder uit te bouwen, maar tot een vierde treffer kwam het niet.
Aan het begin van de tweede helft was het even wachten tot TOB het Westzaanse doel weer wist te vinden. Er kwamen wel mogelijkheden voor de thuisploeg, maar voor de goal miste de TOB-voorhoede de scherpte. Achterin stond de TOB-defensie onder leiding van Sergay Gemin als een huis, zodat TOB vrijuit de aanval kon blijven zoeken. Na exact een uur werd die aanvalsdrift beloond en voor de derde keer deze avond was het de 38-jarige Paul Bekker die scoorde en voor de derde keer deze avond was Heerenveen de aangever. Na deze treffer vergaten de TOB-ers de tegenstander op een monsternederlaag te trakteren. Diverse kansen werden om zeep geholpen en het restant van de wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan.
Totdat het duel onverwacht een spetterend einde kreeg met drie treffers in de laatste vier minuten. In de 87e minuut viel de mooiste treffer van de wedstrijd, toen invaller Miles Tigchelaar zelf de aanval opzette met een dubbele een-twee met Redouan Tahri en Bekker. De laatste combinatie bracht Tigchelaar op zestien meter van Westzaan doelman Barry Al en met een geplaatste schuiver in de verre hoek maakte hij de 5-0. Vanaf de aftrap werd het ook nog 6-0 en weer was Bekker de aangever die Tahri oog in oog met Al bracht. De ingevallen TOB-er gaf met een fraaie stift de tussenstand een nog mooier aanzien. Net als vier dagen eerder konden de TOB-ers de concentratie in de slotfase niet vasthouden en gaf het in de 90e minuut totaal onnodig een tegentreffer weg. Jordi Vredenburg mocht tot ergernis van doelman Kuiper vrij aanleggen en de 6-1 in de boeken schieten. Dit haalde niet de glans weg van een ruime overwinning, maar zorgde wel voor enige teleurstelling.
Het elftal van trainer/coach Remco van Twiller is door deze zege goed begonnen aan de derde en laatste periode in de Zaterdag 4b en mag na een vrij weekend over anderhalve week op bezoek bij Sporting Krommenie. Westzaan ontvangt thuis Zaanlandia in een kraker om degradatie naar de vijfde klasse te voorkomen.
Archieffoto: Jos Spitteler