Wielkens gaat door bij goed draaiend Arsenal: “Fijne wisselwerking”

ASV Arsenal begon het seizoen in de tweede klasse uitstekend, maar moest de laatste twee duels zijn meerdere erkennen in Waterwijk en HBOK. Het zorgt echter allerminst voor paniek bij de Amsterdammers, zo stelt hoofdtrainer Imro Wielkens. “De nederlagen waren zeker een teleurstelling, maar allerminst een domper”, zo vertelt de oefenmeester.

Wielkens doelt daarbij op de eigen jeugdspelers die dit seizoen op het veld staan. Hoewel er veel talent schuilt in het team van Arsenal, hebben de jonge spelers simpelweg nog de tijd krijgen om te leren. “Je ziet dat deze jongens dit soort wedstrijden nog niet vaak genoeg hebben meegemaakt. Wanneer de tegenstander dan druk op ons zet, maken we soms onnodige fouten die direct worden afgestraft. Alles bij elkaar hebben we echter het gevoel overgehouden dat we ook tegen de topploegen in de competitie zeker niet hoeven onder te doen.”

De ploeg van Wielkens bezet momenteel de vierde plaats in de competitie. “Het zou te gemakkelijk zijn om te zeggen dat dit voldoende is. Ik ben vooral heel tevreden over de stappen die we de afgelopen maanden met elkaar hebben gezet. Na een seizoen waarbij we nauwelijks wedstrijden hebben afgewerkt, bewijzen deze jongens keihard te willen werken. We misten in het begin van dit seizoen veel dragende spelers, waardoor de talenten het moesten laten zien. Dat hebben ze uitmuntend gedaan.”

De oefenmeester kijkt met tevredenheid naar de werklust die zijn ploeg op de mat brengt. “Ik durf wel te stellen dat deze ploeg harder traint dan een gemiddelde tweedeklasser. Dat is niet omdat ik dat wil, maar komt volledig uit hunzelf. Het enige wat ik probeer, is om de spelers te prikkelen. Er is wat dat betreft echt een fijne wisselwerking tussen deze spelersgroep en mij. Als deze groep zo hard blijft werken, dan komen de stabielere resultaten vanzelf.”

Wielkens is dermate tevreden over de gang van zaken dat hij begin december met de club al overeen kwam voor een extra jaar. Het was voor hem geen moeilijke keuze. “Tien jaar geleden zaten Iwan (Zandwijken, red.), Wim (Teuling, red.) en ik bij elkaar. Ze hielden me toen een plaatje voor me wat ze met de club wilden en wat mijn rol daarin zou zijn. Sindsdien zijn we bezig en zolang de vereniging die lijn blijft volgen, heb ik geen enkele reden om weg te gaan. Sinds het overlijden met Wim vormen Iwan, Melvin (Holwijn, red.), Marco Bravo da Silva en ik een fantastisch team. Samen gaan we de komende jaren mooie dingen beleven.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)