Home / slideshow / Wielkens prijst Arsenal-talenten: “We kunnen op ze rekenen”

Wielkens prijst Arsenal-talenten: “We kunnen op ze rekenen”

Imro Wielkens begon zijn achtste seizoen bij ASV Arsenal zaterdagmiddag met een positief resultaat. De oefenmeester zag zijn ploeg in de laatste vijf minuten van de uitwedstrijd tegen OSV de openingstreffer maken en de voorsprong ondanks een strafschop tegen niet meer weggeven.

De Amsterdamse vereniging moest het tegen OSV stellen zonder de geblesseerde Junior Toretta, die op een training geblesseerd raakte aan zijn schouder. “In eerste instantie zou het tien tot veertien dagen duren, maar hij heeft nog altijd last”, vertelt Wielkens. “Hoe je het wendt of keert: het is niet voor niets een oud-prof. Een gedeelte van onze aanvalsspel verloopt via hem, wat het natuurlijk lastig maakt als hij wegvalt. In de voorbereiding hebben we mét hem een aantal goede resultaten behaald, maar je ziet nu dat we nog wat zoekende zijn in de aanval. Bovendien moesten we het zaterdag zonder Mick Hurks doen. We zien dit zeker niet als excuus, laat dat duidelijk zijn, want alle teams komen in deze situaties terecht. Maar het is logisch dat je deze aspecten als elftal merkt.” Desondanks ziet Wielkens eveneens kansen ontstaan. “Het biedt de gelegenheid aan jonge talenten om zich te tonen, al mogen we van hen natuurlijk nog niet verwachten wat we van Junior en Mick wél doen. De talentvolle spelers hebben keihard gewerkt voor het team. Voor deze jongens is het simpelweg belangrijk dat zij vlieguren maken en dat we in de nabije toekomst van hen eerste elftalspelers kunnen maken. Momenteel zijn we blij dat ze volledige inzet tonen en dat we op ze kunnen rekenen.”

De 0-1 overwinning op OSV kwam als een welkome start. Aankomende zaterdag kan Arsenal ogenschijnlijk echter meer tegenstand verwachten, want dan staat HBOK voor de deur: een van de favorieten voor het kampioenschap. “HBOK heeft zich dit voorjaar uitstekend versterkt met een aantal kwaliteitsspelers, terwijl er al een aardige selectie stond”, analyseert Wielkens. “Bovendien hebben ze een succestrainer die het de afgelopen seizoenen met meerdere clubs goed heeft gedaan. Daarmee heeft HBOK alle voorwaarden gecreëerd om er een succes van te maken. Maar we gaan altijd uit van onze eigen krachten. Het zal zeker niet de makkelijkste wedstrijd worden, maar het blijft voetbal. Het niveau in de tweede klasse ligt erg dicht bij elkaar, dus we gaan alles eraan doen om komend weekend een resultaat te behalen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Send this to a friend