Home / Algemeen / Wilfred den Breejen (Buitenveldert): “Prioriteit is handhaving”

Wilfred den Breejen (Buitenveldert): “Prioriteit is handhaving”

Buitenveldert wil het goede debuutjaar in de zaterdag tweede klasse A dit seizoen een goed vervolg geven. De ploeg van Wilfred den Breejen begon met twee nederlagen, maar afgelopen zaterdag pakte het op bezoek bij Arsenal de eerste drie punten. De oefenmeester hoopt dat zijn ploeg dit seizoen de prestaties van vorig jaar minstens kan evenaren.

Buitenveldert begon met een valse start aan de competitie. Het verloor met ruime cijfers van Monnickendam (3-0) en ZOB (0-4). De Amsterdammers herstelden zich afgelopen zaterdag in de derby tegen Arsenal met een 2-5 overwinning wel daarvan. “Tegen Monnickendam verloren we terecht, maar tegen ZOB stond het heel lang 0-0 en hadden we niet hoeven te verliezen. Gelukkig speelden we een goede tweede helft tegen Arsenal en pakten we de eerste drie punten. Die overwinning kwam op een goed moment.”

Ondanks de goede prestaties van vorig seizoen (Buitenveldert eindigde als zesde en liep op één doelpunt de laatste periode mis, red.) blaast de oefenmeester niet te hoog van de toren. “Zeker als je de eerste twee wedstrijden verliest moet je niet gaan uitspreken dat je bovenin mee wil draaien. De prioriteit van dit seizoen is en blijft handhaving. Natuurlijk hopen we net als vorig seizoen mee te doen om een periodetitel, maar het doel is in eerste instantie rechtstreekse handhaving.”

Den Breejen zal dat opnieuw moeten doen met een jonge selectie. Afgelopen zaterdag speelden Maxim de Swaan, Ben Holthaus, Nabil Ezzahri (allen 19 jaar) en stond de 16-jarige Rik Hoogland door blessures onder de lat. Zij doorliepen allen de gehele jeugdopleiding van Buitenveldert. “Het is mooi voor de club dat er weer een aantal jeugdspelers doorbreken. We hebben een hele jonge selectie, wat soms ook punten zal gaan kosten. Maar het is mooi om te zien dat die jongens het goed doen.”

Foto: Hans van Beek