Wilfred den Breejen volgt Lex van der Horst op bij DVVA

DVVA heeft een vervanger gevonden voor Lex van der Horst die aan het einde van het seizoen vertrekt. Onder leiding van Wilfred den Breejen hopen de Amsterdammers de weg van de laatste jaren te vervolgen.

De oefenmeester is bovenal bekend van zijn jarenlange inspanningen bij Buitenveldert. Den Breejen kreeg het niet alleen voor elkaar om het tweede team van de reserve derde klasse naar de reserve Hoofdklasse te laten promoveren, maar bracht het eerste elftal eveneens van de vierde naar tweede klasse. In 2019 besloot hij Buitenveldert te verlaten. Sindsdien werkte hij aan het behalen van zijn UEFA A-diploma, wat door de coronacrisis wat vertraging opliep. Desondanks slaagde hij erin om dit binnen te halen.

Toen DVVA begin dit jaar bij hem aanklopte om weer het hoofdtrainerschap op zich te nemen, besloot hij toe te  happen. “Drie jaar geleden had ik al contact met de vereniging, maar destijds besloot ik om aan mijn cursus te beginnen”, zo legt hij uit. “DVVA besloot dit jaar weer het balletje op te gooien en daar heb ik eigenlijk direct positief op gereageerd. In de winter begon het weer langzaam te kriebelen om langs het veld te staan, waardoor het volgend seizoen denk ik een mooi moment is om in te stappen.”

Den Breejen kijkt ernaar uit om met de selectie van DVVA aan de slag te gaan. “Het leuke van deze club is dat die op heel veel punten niet lijkt op Buitenveldert. Mijn vorige club had een grote jeugdopleiding, terwijl DVVA deze niet heeft. Daarnaast had Buitenveldert een jonge groep en beschik ik bij DVVA straks over een wat ouder team. Het biedt mij een leuke uitdaging en houdt me scherp.”

De komende periode gebruikt Den Breejen om zich voor te bereiden op aankomend seizoen. Zo stond hij al langs de kant om een wedstrijd mee te pikken en stelde hij zichzelf voor aan de spelersgroep. “Hoewel het nog even duurt voordat het nieuwe seizoen begint, vliegt de tijd natuurlijk. Daarom is het belangrijk om alvast bezig te zijn met het team van volgend jaar. Het is onder meer belangrijk dat we wat spelers erbij krijgen, specifiek linksbenige jongens, want de huidige selectie is net niet breed genoeg.”

Achter de schermen sprak hij al met Van der Horst die het seizoen bij DVVA afmaakt. Den Breejen waardeert zijn voorganger zeer, zo benadrukt hij. “Niets anders dan goeds voor hem. Hij heeft me de gelegenheid geboden om mezelf aan de groep voor te stellen en praat altijd zeer positief over de vereniging. Dat past bij DVVA, want ik vind het een zeer gezellige club.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)