Willems na handhaving: “Hopelijk kunnen we volgend seizoen omhoog kijken”

Op het complex van FC Breukelen werd zaterdag een spannende finale gespeeld tussen Real Sranang en DVSU. De winnaar van het duel blijft in de derde klasse, terwijl de verliezer een niveau afdaalt. In de slotfase sloeg Real Sranang toe en won met 4-2.

Real Sranang-trainer Menno Willems was erg content na de wedstrijd. “We hadden een doelstelling en dat was handhaving en dat hebben we gehaald en daar zijn we hartstikke blij mee.” Terwijl Real Sranang negende in de competitie werd, moest er toch nacompetitie worden gespeeld. Tegen Jong Hercules (5-1) en OFC Oostzaan (5-1) werden er eenvoudige overwinningen geboekt. Tegen DVSU was het toch andere koek.

“We begonnen de eerste helft goed”, keek Willems na de wedstrijd. “Het werd daarna wat rommeliger, spelers liepen uit hun positie waardoor de tegenstander meer ruimte kreeg op het middenveld.” Ook had zijn ploeg het in het tweede bedrijf wat moeilijker. “We hadden het lastig in de tweede helft. Misschien kwam het door het warme weer of door de spanning. Vervolgens gingen we meer vanuit onze posities en zones spelen, hierdoor ging het vele malen makkelijker.”

De andere ploegen uit de competitie van Real Sranang hebben het niet gered in de nacompetitie. Van de vijf ploegen die gedegradeerd zijn uit de derde klasse, kwamen er vier uit de regio Amsterdam. “Dat wil ook wel wat zeggen over het voetbal in Amsterdam. Vroeger stonden we in Amsterdam altijd voorop, tegenwoordig lijkt het wel alsof we er een beetje bijhangen. Als trainers moesten we daar misschien naar gaan kijken.”

Ook in het seizoen 2023/2024 staat Willems voor de groep op Sportpark Middenmeer. “Dit jaar was de doelstelling handhaving en het aankomende seizoen sluiten er talentvolle jongens aan. Hierdoor krijgen we een breder en sterker team te hebben. Ik hoop dat we volgend seizoen naar boven kunnen kijken, in plaats van naar beneden.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)