Willems zet met OSV weg omhoog in: “Ons team is een goede mix”

OSV begon dit seizoen moeizaam, maar zette de laatste weken voor de winterstop een eindsprint in. Jesse Willems had daarin met zijn goals een belangrijk aandeel, de teller staat inmiddels als op negen dit seizoen. We blikken met hem terug op de eerste seizoenshelft.

“Vooraf spraken we uit dat we de top drie wilden aanvallen, maar daar leek het aan het begin van het seizoen niet op. Maar het kwartje is nu gevallen en we hebben de weg omhoog ingezet, We gaan voor elkaar door het vuur en zetten een stap extra voor elkaar, dat is de basis van het spelletje”, zo vindt Willems.

Hoewel hij zelf met zijn goals een groot aandeel heeft gehad in die weg omhoog, wil Willems daarvoor ook de credits geven aan zijn teamgenoten: “Dat ik nu op dit aantal goals sta, is aan hen te danken. Ze gunnen het me ook en zouden bij wijze van spreken voor een leeg doel de bal nog op mij afleggen. Ons team is een goede mix van een groep hechte OSV’ers die al jaren samen speelt, aangevuld met veelbelovende jonge jongens uit onze jeugd en nieuwe jongens. Ik ben ook blij met het vertrouwen vanuit de trainers, in de eerste seizoenshelft heb ik geen minuut gemist.” Ook de rest van de club is hij dankbaar: “Ik wil alle mensen op de club bedanken voor wat ze allemaal doen, daar wordt soms misschien te makkelijk over gedacht. En de steun die ik wekelijks voel van mijn trouwe support, daar ben ik erg dankbaar voor.”

Maar het seizoen is nog lang en ook Willems wil uiteraard meer, al realiseert hij zich dat de titel Topscorer van Het Amsterdamsche Voetbal een lastige is. Op dit moment bezet hij de negende plaats: “Het geeft me een goed gevoel om de eerste seizoenshelft als topscorer van de competitie af te sluiten en in de top 10 van het klassement te staan. De topscorerstitel wordt lastig, maar dat is ook niet mijn doel. Mooi voetbal spelen en een goede sfeer binnen de groep zijn voor mij belangrijker.”

Inmiddels speelt Willems al heel wat jaren met OSV in de tweede klasse: “Dit is het achtste seizoen. Het lijkt me nog weleens leuk om in de eerste klasse te spelen. Je ziet dat ploegen die ooit uit onze competitie kwamen, zoals BOL en ZOB, het daar aardig doen.” Zelf wil hij daar met zijn goals graag een bijdrage aan leveren. “Persoonlijk heb ik als doel gesteld om nog minstens 15 goals te maken in OSV 1, al hoeft dat niet per se allemaal dit seizoen. Ik zou het leuk vinden om Nicky Roele en Renco Bakker in te halen op de topscorerslijst van de club. Met die jongens heb ik nog samen gespeeld toen ik net kwam kijken bij de senioren.”

Voor dit seizoen wil hij in ieder geval de stijgende lijn met OSV vasthouden: “Voetbal is echt een afleiding voor mij geweest, een manier om mijn gedachten te verzetten. Binnen ons team hebben we genoeg tegenslagen gehad, hopelijk komt er nu een mooiere periode aan. We zijn voor niemand bang en na de winterstop zullen er ook weer jongens die langdurig geblesseerd zijn geweest aansluiten bij de groep. Het zal een goed gevoel geven om straks weer met een complete groep op het veld te staan. Maar nu eerst richting de feestdagen, en daarna lekker met z’n allen naar Valencia.”

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV