DVVA

Winnend DVVA vergeet zich met meer treffers te belonen

DVVA staat na twee wedstrijden spelen nog altijd met het volledig aantal punten. De club won op het eigen complex met 2-0 van FC Zaandam.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

De Amsterdammers begonnen overtuigend aan het duel en leken dan ook op weg naar een razendsnelle voorsprong. In de eerste minuten kreeg het team al twee honderdprocentkansen, maar DVVA was niet scherp genoeg voor het doel van FC Zaandam. Na een half uur spelen kwam de openingstreffer alsnog. Niels Bouwman kreeg de bal aan de linkerkant van het veld en slingerde deze voor richting Lennart Bril die raak kopte: 1-0.

Ook in de tweede helft was DVVA de bovenliggende partij en creëerde het opnieuw legio kansen voor meer treffers, maar opnieuw bleek de gastheer niet in staat om de toeschouwers op veel doelpunten te trakteren. Uiteindelijk maakte DVVA in de blessuretijd pas de tweede treffer. Julian Laan, die in de ploeg kwam voor doelpuntenmaker Bril, zette de goal op zijn naam. Daarmee ging de Amsterdamse vereniging met een goed gevoel naar huis.

Hoofdtrainer Lex van der Horst was tevreden over de manier waarop zijn ploeg speelde. “We lieten uitstekend voetbal zien, maar moeten leren om meer doelpunten te maken”, oordeelt hij. “In de wedstrijd zijn we geen moment in gevaar geweest, maar tegen een promotiekandidaat krijgen we het dan lastiger. Vaak maken we voor het doel de verkeerde keuzes of is de laatste pass net niet goed genoeg. De komende weken krijgen we een serie van zes wedstrijden die we niet zomaar winnen. De overwinning geeft echter ook vertrouwen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)