Home / slideshow / Winnend FC Aalsmeer koploper in Tweede Klasse A
FC Aalsmeer

Winnend FC Aalsmeer koploper in Tweede Klasse A

FC Aalsmeer heeft na drie speelrondes nog altijd de volle buit in de competitie. De club speelde zaterdagmiddag een thuisduel tegen FC Zaandam dat het met 3-1 won, waardoor Aalsmeer met 9 punten alleen bovenaan staat.

Kijk hier voor de uitslagen en stand in Zaterdag 2A

De gastheer begon ijzersterk aan de wedstrijd en kwam binnen 4 minuten al op 1-0. Mike Dam nam een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied subliem en zette zijn elftal zo op een vroege voorsprong. Het was een ideaal begin voor Aalsmeer, dat zag dat de tegenstander na een kwartier met tien man kwam te staan door een rode kaart van Hatim el Abbassi. In het vervolg van de eerste helft bleef Aalsmeer dan ook de betere partij en creëerde het kansen, maar het lukte lange tijd niet om de tweede treffer te maken. Na bijna 40 minuten spelen was het alsnog raak. Een aanval van Aalsmeer werd goed gered door de keeper van Zaandam, maar in de rebound kon Calvin Valies alsnog de 2-0 binnenschieten.

Het was voor Aalsmeer echter niet eenvoudig om door het verdedigende blok van Zaandam heen te spelen. Desondanks kreeg het team van hoofdtrainer Jesse Donker ook in de tweede helft een aantal grote kansen, die niet werden gemaakt. Door een penalty aan de andere kant kwam Zaandam gevaarlijk terug. Serdar Öztürk ging achter de bal staan en bracht zijn team zo terug in de wedstrijd. Vlak voor tijd maakte Rachid el Yaghmouri echter aan alle illusies van Zaandam een einde. Een uitstekende voorzet kwam bij de aanvaller terecht, die geen moment twijfelde en Aalsmeer zo naar een overwinning schoot.

“We hebben het ons deze wedstrijd onnodig moeilijk gemaakt”, reageerde Donker op het gewonnen duel. “We waren in grote delen van de wedstrijd de betere partij en dan moet je gewoon meer doelpunten maken, zodat je het eenvoudiger krijgt. Dat lieten we na, waardoor de tegenstander het ons nog lastig kan maken. Gelukkig hebben we in de rest van het duel weinig weggegeven en vertrekken we met een overwinning.” Door het gelijke spel van HBOK tegen DVVA staat Aalsmeer nu alleen aan kop. Volgende week zaterdag gaat Aalsmeer op bezoek bij Arsenal.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ton van Eenennaam

Send this to a friend