Maurice Renger

Winnend OSV draait duel met DVVA in tweede helft volledig om

OSV blijft in de slotfase van de competitie in de race voor de subtopplaatsen. Na een 0-2 achterstand slaagde de club erin om DVVA in de tweede helft met 4-2 aan de kant te zetten.

De spanning was dinsdagavond voelbaar. Beide verenigingen hadden voorafgaand aan de wedstrijd 28 behaalde punten, waardoor er met vier duels te gaan iets op het spel stond. Het verschil met de nummer vier van de tweede klasse was namelijk nog altijd overbrugbaar en dus was het voor DVVA én OSV essentieel om de drie punten veilig te stellen.

Beide teams begonnen rommelig aan het duel. OSV hield bij balverlies de ruimtes klein door de linies dicht op elkaar te laten spelen en daar had DVVA duidelijk moeite mee. Desondanks slaagde de ploeg van Lex van der Horst er een aantal keer in om er doorheen te voetballen. Zo deed Guido de Graaf een poging om zijn ploeg op een voorsprong te zetten, maar hij zag zijn schot voorlangs gaan. Even later was het alsnog raak. Bij een corner kwam de bal voor de voeten van Jasper Stracke. Hij zag zijn poging via een been van een OSV-speler in de rechterhoek verdwijnen: 0-1.

Het doelpunt liet de wedstrijd enigszins kantelen. Waar OSV het voor de achterstand nog voor elkaar kreeg om DVVA veelal te weren, begon de uitploeg steeds eenvoudiger tussen de linies te voetballen. DVVA ging dan ook nadrukkelijk op zoek naar een ruimere voorsprong die het uiteindelijk wist te forceren. Jouke Spanninga kwam in het strafschopgebied van de tegenstander in balbezit en schoot in de lange hoek raak.

Daarmee kreeg DVVA richting de tweede helft wat lucht, maar dat bleek niet voldoende te zijn om de voorsprong vast te houden. Waar de uitploeg vlak na rust een grote mogelijkheid kreeg om de wedstrijd te beslissen, was het OSV dat een paar minuten later de aansluitingstreffer maakte. Jesse Willems omspeelde zijn tegenstander op een schitterende manier, zette een flinke sprint in en wist vervolgens doelman Jules Oomen snoeihard in de korte hoek te passeren: 1-2.

De treffer gaf OSV het vertrouwen dat het nodig had. De thuisploeg was steeds feller in de duels en forceerde op deze manier de verdiende gelijkmaker. Stracke ging in de defensie van DVVA in de fout en stelde Nicky Roele zo in de gelegenheid om de 2-2 te maken. OSV bleef doorgaan en wist ook voor een voorsprong te zorgen. Joey Noordenbos stuitte eerst nog op de keeper, maar Davey de Haze zorgde alsnog voor de 3-2. In de slotfase zette Willems nog zijn tweede doelpunt op zijn naam, waardoor OSV uiteindelijk ruim won.

“Alle credits voor mijn ploeg hoe ze zich vandaag hebben terug geknokt”, vertelde OSV-trainer Maurice Renger na afloop. “In de eerste helft was het niet best en dat heb ik de jongens in de rust ook gezegd. De aansluitingstreffer gaf ons het vertrouwen dat we nodig hadden. We werkten hard en dan zie je waartoe dit team in staat is.”

Van der Horst baalde flink van het resultaat. “Zeker als je ziet wat onze concurrenten hebben gedaan, is dit absoluut zonde”, zo liet hij weten. “We kwamen in de eerste helft op een goede voorsprong, maar daarna ging het mis. Voor mijn gevoel was het onnodig hoe we het hebben weggegeven.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)