Home / slideshow / Winnend Theole zorgt voor degradatie Legmeervogels

Winnend Theole zorgt voor degradatie Legmeervogels

Legmeervogels zag afgelopen weekend het moeilijke seizoen pijnlijk ten einde komen. Door de nederlaag tegen Theole is de vereniging aankomend voetbaljaar, wanneer het een overstap maakt naar de zaterdag, in de tweede klasse terug te vinden.

Voorafgaand aan de nacompetitie greep de leiding van Legmeervogels in. De club besloot om vervroegd afscheid te nemen van Ton Pronk en Jack Honsbeek voor de groep te zetten. De oefenmeester had geen twijfel om de club uit de brand te helpen. “Ik wil Legmeervogels altijd helpen, maar uiteindelijk wist ik ook dat de nacompetitie een loterij is”, stelt hij. “Het was natuurlijk kort dag, maar ik heb geprobeerd om duidelijkheid te creëren en energie te brengen. Tegelijkertijd is het team vrij jong, dus ik wist dat het een uitdaging zou worden.”

Legmeervogels begon de wedstrijd goed en kwam via een standaardsituatie zelfs op een voorsprong te staan. Mitchell Verschut was de maker van de treffer en bracht hoop in de ploeg. Met de ervaring van Theole lukte het de tegenstander echter om terug in de wedstrijd te komen. Het was een teleurstelling waar Legmeervogels het lastig mee had. In de verlenging kwam de club vervolgens door miscommunicatie op een achterstand te staan, waarna Theole ook nog de 1-3 wist te maken.

“Het betekent dat Legmeervogels met veel talentvolle jongens de tweede klasse ingaat. Het zal niet makkelijk worden om daarin tot de bovenste ploegen te behoren, want ik weet hoe sterk die ploegen daarin zijn. Tegelijkertijd heb ik in de korte periode veel talent in deze groep gezien. Deze jongens moeten de komende jaren ervaring opdoen om zo verder te groeien en zich te ontplooien. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)