Winst DCG op bezoek bij KDO (1-3)

Dit weekend pakte DCG weer alle drie de punten. De ploeg uit Amsterdam speelde de voorgaande wedstrijden gelijk of verloor nipt. De drie punten werden gepakt tegen KDO uit De Kwakel. De Kwakelaars kwakkelen laatste duels enigszins, tegen DCG was de volle buit zeer welkom. Het duel eindigde in 1-3 in het voordeel van de bezoekers uit Amsterdam.

Ibrahim el Mahdioui, de oefenmeester van DCG, zag het team een goede eerste helft spelen. “We deden het erg goed, hadden de wedstrijd volledig onder controle. We waren dominant, maar stonden verdedigend ook goed.” Dertig minuten op de klok toen Anass Benhammouch werd neer gehaald in het strafschopgebied van de thuisploeg. Arbiter Van Hamersveld wees terecht naar de stip. Benhammouch ging zelf achter de bal staan en schoot deze binnen: 0-1.

De tweede treffer werd gemaakt door Yasin Poyraz. Aan de treffer die leidde tot het tweede doelpunt ging een uitstekende aanval via meerdere schijven vooraf. Zie de goal van Poyraz hieronder op de tweede video:

 

Nadat Joeri Stange een kwartier voor tijd KDO terug in de wedstrijd schoot, werd het even wat moeilijker voor DCG. Jesse Stange werd gevloerd en er werd weer een strafschop toegekend. Deze uitgelezen mogelijkheid op de 2-2 werd door Ticho Vermeulen gemist. De mannen van El Mahdioui wisten enkele minuten daarna nog een uitstekende goal te maken. Saber ben Khalou gaf een goede crosspass op Bilal el Hajoui el Jaafari. De aanvaller beloonde de bal met een heerlijke treffer: 1-3. Zie hieronder:

Wel moest DCG eerst met tien man verder, nadat Naoufal Haddadi zijn tweede gele kaart pakte. Doelpuntermaker Poyraz moest er daarna met een direct rode kaart van af. “We hebben toen veerkracht getoond, de spelers gaven alles”, licht El Mahdioui toe. Volgende week moet de trainer het wel met twee selectiespelers minder doen. “We hebben gelukkig een brede selectie en kunnen andere spelers goed inpassen. Er kloppen ook andere spelers op de deur, die mogen het nu gaan laten zien.”

Volgende week speelt DCG tegen DSOV. KDO neemt het volgend weekend op tegen SO Soest. Bekijk hier de uitslagen, stand en het verdere programma in de zondag tweede klasse B.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)