Winst Hoofddorp op bezoek bij SDZ

Anderhalve week geleden stonden SDZ en Hoofddorp al tegenover elkaar. De geplande wedstrijd Hoofddorp – SDZ kon niet doorgaan in verband met corona, waardoor het doordeweeks moest worden ingehaald. Toen men een uur onderweg was, moest de wedstrijd worden gestaakt door de sneeuwval. Donderdag 7 april werd het restant ingehaald, met een 2-1 winst voor Hoofddorp. Ook op bezoek bij SDZ trok Hoofddorp aan het langste eind.

Het was een open eerste helft, met mogelijkheden voor beide ploegen, alleen waren er geen doelrijpe kansen te noteren. Wel begon Hoofddorp in de tweede fase van de eerste helft meer aan te dringen. Via de zijkant was de ploeg enkele malen gevaarlijk en werd SDZ in het defensief gedrongen. Voor rust zette SDZ weer aan, er werd flink druk gezet maar dit resulteerde niet in daadwerkelijke kansen. Hoofddorp kwam met nog enkele minuten gaan in de eerste helft op voorsprong. Oliver Rifai gaf een geweldige diepe bal waarmee hij Sidney Schmeltz bediende. De aanvaller faalde niet oog in oog met de na een hersenschudding teruggekeerde SDZ-keeper Sil Fiddani.

In de tweede helft was Hoofddorp sterker uit de kleedkamer gekomen. SDZ was daarnaast zonder spits Maxim van der Meer en aanvoerder Fabian Munsterman verder gegaan. Beide sterkhouders hadden klachten. Het tweede bedrijf werd voornamelijk op het middenveld uitgevochten, maar de bezoekers uit Hoofddorp hadden het overwicht. Ze kregen meerdere kansen, maar de schoten verdwenen over of naast het Amsterdamse doel. In de slotfase kreeg SDZ, dat alles of niets was gaan spelen, meerdere goede mogelijkheden. Kiki Uiterloo wipte de bal over de laatste linie van Hoofddorp, waardoor Levi van der Spek kon uithalen. Zijn inzet ging net naast. Daarna nog een kans. Leon Schipper gaf voor, waar meerdere SDZ-spelers stonden om de bal in te koppen. Uiterloo torende boven zijn tegenstander uit en kopte net over de lat. Het slotoffensief mocht echter niet baten voor SDZ. Want toen scheidsrechter Christiaan Peetoom voor de laatste keer floot, stond de 0-1 nog steeds op het scorebord.

Bij SDZ-trainer Sluijter heerste teleurstelling na afloop. “Een gelijkspel was misschien meer verdient geweest, maar we moeten roeien met de riemen die we hebben.” Bij de thuisploeg vielen gedurende de wedstrijd twee sterkhouders, Van der Meer en Munsterman, uit. Hierdoor moest de oefenmeester overschakelen naar een tweede, meer opportuun, plan. “Helaas viel de treffer toen niet, maar we hebben inzet getoond.” Volgende week gaat SDZ op bezoek bij lijstaanvoerder Kampong, waar de Amsterdammers een resultaat hopen te behalen. Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma van de zondag eerste klasse.