Winst, maar nog geen periodetitel voor WV-HEDW bij Monnickendam

Op Sportpark Markgouw stond een waar topduel op het programma. VV Monnickendam, de nummer twee in de competitie, ontving de koploper uit Amsterdam-Oost: WV-HEDW. Ondanks het feit dat WV-HEDW in de tweede helft het met tien man moest doen, won het met 0-3 op bezoek bij de groenhemden.

In het begin van de wedstrijd had Monnickendam vooral de bal. De ploeg van trainer Adri Looijen speelde de bal rond en probeerde een gaatje in te vinden. Echter zette WV-HEDW druk, waardoor de thuisploeg er niet in slaagde dreigend te worden. Halverwege de eerste helft ging het opeens hard. Uit een hoekschop van tikte Jordy Dijkhuizen voor de Amsterdammers binnen. Enkele momenten later werd de voorsprong verdubbeld. Tim Correia stoomde vanaf het middenveld op en raakte meerdere tegenstanders kwijt. Hij kreeg de bal bij Jack van Moerkerk, met een uitstekende passeerbeweging schudde hij zijn Monnickendamse verdedigers af. Jack van Moerkerk legde af op Ashraf Azzouz, die keihard binnenschoot. Na zijn goal vloog hij bij Damien de Vegt in de armen.

Met de voorsprong op zak kregen de Amsterdammers meer de bal en zette het meer aan. Een paar minuten voor rust zette Oscar Abouseada goed door. De linksback omspeelde meerdere spelers van Monnickendam en legde af op Jack van Moerkerk die de 0-3 binnenschoot. Wel nog een domper voor de bezoekers. Op aangeven van de assistent scheidsrechter moest spits Joost Heij inrukken. Arbiter Wolf gaf rood in verband met vermeend natrappen van de aanvaller.

In de eerste helft converteerde WV-HEDW bijna alle kansen in goals. Monnickendam kreeg een paar kleine mogelijkheden, maar de thuisploeg wist ondanks het goede spel niet gevaarlijk te worden. In het tweede bedrijf speelde Monnickendam met een man meer, waardoor het gevaarlijker werd.

Met een uur op de klok een Monnickendamse aanval over meerdere schijven. Donny Reugebrink was het eindstation. Zijn schot kon door WV-HEDW-keeper Matthijs Kuiper met een been gekeerd worden. De daaropvolgende hoekschop werd ook gevaarlijk. De bal werd door WV-aanvoerder Kick van Aelst van de lijn gehaald. Wel bleven de bezoekers in de omschakeling de aanval zoeken, wat regelmatig dreigend was. Monnickendam was wel dichtbij de vierde treffer van de middag. Op meer dan 25 meter mocht Daan Pruim aanleggen voor een vrije trap. Zijn schot spatte uiteen op de lat. Wel moest WV steeds meer gaan tegenhouden, de ploeg ging compacter spelen en doelman Kuiper hield met een paar knappe reddingen zijn team op de been.

Nadat de negentig minuten waren verstreken stond de 0-3 nog op het scorebord. In verband met de winst van Argon op Valken’68 wist WV-HEDW dat het de periodetitel nog niet gewonnen had. Aankomende zaterdag is Monnickendam vrij, terwijl WV-HEDW voor de districtsbeker op bezoek gaat bij Jong Holland.