Winst met korfbaluitslag voor OSV in Zandvoort

In de strijd om handhaving heeft OSV goede zaken gedaan. Op bezoek bij Zandvoort boekte het in een duel met een bijzonder scoreverloop een 4-6 overwinning.

Al vrij snel in de wedstrijd was het de thuisploeg die op voorsprong kwam, maar OSV maakte er net zo snel weer 1-1 van. Nadat Zino Hartgers werd gevloerd in het strafschopgebied zorgde Jesse Willems voor de gelijkmaker. “In het eerste kwartier waren we wat zoekende, maar daarna kregen we de overhand”, zag OSV-trainer Maurice Renger. Dat resulteerde erin dat zijn ploeg voor rust op een 1-3 voorsprong kwam, via goals van Hartgers en Scotty Coolen.

“In de rust hebben we afgesproken om op dezelfde voet door te gaan, zodat niet de 2-3 zou vallen. Want dan ga je toch weer achteruit lopen.” Daarbij had OSV het geluk dat Zandvoort meteen na rust in de fout ging, waardoor Hartgers de bal in zijn voeten geschoven kreeg en de 1-4 binnen kon schuiven. Even later maakte hij ook nog de 1-5 en leek de buit binnen voor de Amsterdammers.

Maar niets bleek minder waar. Zandvoort kwam daarna weer in een flow en maakte kort achter elkaar de 2-5 en 3-5. De bezetting bij OSV was krap, maar Renger besloot met de wissels die hij had wel in te grijpen en het achterin dichter bij elkaar te zetten. Met Bruce Carstens maakte OSV vervolgens de 3-6, waarna Zandvoort nog op 4-6 kwam.

“De jongens hebben gestreden als leeuwen. Dit was ook een noodzakelijke overwinning om de nacompetitie te ontlopen, maar de komende wedstrijden blijven belangrijk”, zo beseft Renger. Na het Paasweekend volgt nog een vrij weekend voor OSV, dat dus pas de 22e weer in actie komt. “Als je een overwinning boekt, is het altijd lekker om weer te spelen. Maar dat we nu even rust hebben, betekent ook dat er weer wat jongens terug kunnen komen van blessures. Dan heb je toch weer wat meer opties qua veldbezetting.”

Na die onderbreking van een paar weken is nummer 12 FC Weesp de volgende horde voor OSV. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV