Winst voor AFC in inhaalduel met Spakenburg

De afgelopen weken was AFC wat weggezakt op de ranglijst, maar dat kwam mede omdat de Amsterdammers nog een duel tegoed hadden. Dinsdagavond werd er ingehaald bij Spakenburg en kon AFC 3 punten bijschrijven: 1-2.

Al binnen een paar minuten dacht Raily Ignacio zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar de goal ging niet door vanwege buitenspel. Het was zeker geen saaie openingsfase, want vlak daarna was Spakenburg dicht bij de voorsprong. Wimilio Vink zag Patrick Zonneveld wat verder voor zijn doel staan en besloot vanaf 40 meter uit te halen. De bal ging over de keeper heen, maar spatte uiteen op de lat. Daarna volgde wederom een kans voor Ignacio, die op doelman Leon ter Wielen stuitte. Bij de derde poging was het even later wel raak voor Ignacio: 0-1. Er was toen nog altijd pas een kwartier gespeeld. Ook Spakenburg kreeg nog zijn kansen in de eerste helft, zo raakte Vink nogmaals de lat en kreeg Sanny Monteiro een schietkans.

Halverwege de tweede helft verdubbelde AFC via Thomas Verhaar de voorsprong. Toch volgde er nog een spannende slotfase. Tien minuten voor tijd maakte Lowie van Zundert de aansluitingstreffer in de rebound, nadat een schot van Vink werd gekraakt. In de slotminuut was Spakenburg uit een corner nog heel dicht bij de 2-2, maar Zonneveld greep goed in.

Drie punten dus voor AFC, dat nu weer derde staat in de Jacks League. Er wacht nu een dubbel Paasprogramma, te beginnen zaterdag tegen Koninklijke HFC. Bekijk hier de stand en het programma in de Jacks League

Archieffoto: Tom Poederbach