Winst voor Amstelveen in derby tegen RODA ’23

Amstelveen blijft winnen. In een kletsnatte wedstrijd werd de plaatselijke derby gewonnen van RODA ’23 . Bij rust leidde de mannen van Edwin van Maas en Norbert Alblas al met 3-0. Na rust ging de teller door naar 8. Met een 8-0 overwinning liet Amstelveen zien dat het klaar is voor de topper tegen Wartburgia aanstaande zaterdag. RODA ’23 had in de eerste drie wedstrijden zes punten behaald. De ploeg moet nu de wonden likken na de ruime nederlaag. Aankomende zaterdag wordt er gespeeld tegen Kadoelen.

Amstelveen begon de wedstrijd zeer voortvarend. Na drie minuten ging Reshad Haidairi soepel langs Jesper Hottentot en liet doelman Daan Stevens kansloos. De inzet van Haidairi zette Amstelveen al snel op voorsprong. Acht minuten later verdubbelde Toby Correia de voorsprong. Zakaria Madrane mocht halverwege de helft van RODA ’23 een vrije trap nemen en legde de bal bij de tweede paal, waar Casper de Vetten de bal voor kopte en Correia met een zweefduik de 2-0 maakte. Daarna kwam RODA’ 23 iets beter in de wedstrijd. De ploeg was meer in balbezit en probeerde via Tim Steij mogelijkheden te creëren. Amstelveen was alert en had, mede door de snelle 2-0 voorsprong, meer rust in het spel. Na bijna een half uur zag Robert Lesmeister het gaatje in de hoek, maar RODA ’23-doelman Stevens tikte de bal nog net corner. Terwijl aan de andere kant Thomas Zuiverloon goed opstoomde en zijn voorzet redelijk op maat in het strafschopgebied legde, maar keeper Giovanni Santangelo was scherp en behoedde Amstelveen Heemraad voor de aansluitingstreffer. Vlak voor de rust kwam de 3-0 alsnog. In een scherpe counter kon Haidari alleen keeper Daan Stevens af. Die wist in eerste instantie nog te redden, maar de rebound was voor Haidari en hij tikte de 3-0 tegen de touwen. Daarna was het gelijk rust.

Na rust moest RODA ’23 snel verder met tien man. Correia, helemaal vrij op de helft van de bezoekers, twijfelde of hij door mocht en startte daardoor later richting het doel van Stevens. Net voor het strafschopgebied werd hij onderuit geschoffeld en de goed leidende scheidsrechter Bos kon niet anders dan rood te trekken, Paul Bosse moest het veld verlaten. Kort daarop viel de 4-0. De ingevallen Ibrahim Uwamahora zette goed door en zijn voorzet was op maat voor de inkomende Correia.

Na driekwart wedstrijd kreeg Amstelveen Heemraad een strafschop, omdat de bal wat onfortuinlijk op de arm van een speler van RODA ’23 kwam. Zakaria Madrane deed wat hij al een tijdje doet, de strafschop binnenschieten. Twee minuten later was het de debuterende Damiën Altyzer die goed doorzette en zijn voorzet was een prooi voor de inlopende Michael Coster en Amstelveen stond op 6-0. Het werd nog erger voor de bezoekers. Lesmeister tekende voor de 7-0 en vlak voor tijd schoot Michael Coster van een metertje of 50 een vrije trap binnen. Keeper Stevens en eigenlijk iedereen verwachtte niet dat Coster op goal zou schieten. Dat deed hij wel en de 8-0 was een feit. Daarna was gauw klaar en kon iedereen de droge kleedkamers gaan op zoeken.

Volgend weekend gaat Amstelveen op bezoek bij Wartburgia. RODA ’23 neemt het op tegen Kadoelen. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma van de andere clubs.

Tekst: Helmar Vercasman
Eerste foto: Koos van der Leest, bekijk zijn fotoverslag hier.
Tweede en derde foto: Hans van Beek.