Winst voor Amstelveen op SCPB ’22

Gekscherend vooraf genoemd, de wedstrijd tussen Amstelveen Heemraad en SCPB ’22 (de fusieclub van Pancratius en Badhoevedorp) zou de slag om de draaibrug zijn. Achteraf bleek Amstelveen de grote winnaar. Voor rust een matig potje voetbal, maar in blessuretijd viel de welverdiende 1-0 voor Amstelveen, toen Max Boonstoppel de verdediging van SCPB wegzette en Shaquille Djairin op maat wist te bedienen. Na 10 minuten in de tweede helft een aantal wissels en dat pakte heel goed uit voor Amstelveen. Max Boonstoppel, Jaïr Cruden en Ibrahim Uwamahora zette Amstelveen binnen 10 minuten op 4-0 en de wedstrijd was gespeeld.

Amstelveen Heemraad had wat goed te maken na de dramatische laatste tien minuten van de wedstrijd tegen RODA ’23, toen de ploeg tegen drie doelpunten en daarmee een 4-1 nederlaag aan liep. Maar Amstelveen kreeg de eerste helft weinig vat op het opportunistische voetbal van SCPB’22 en was slordig in de opbouw. Toch waren er kansen, waarbij Ralph Groenteman een plaag was voor de verdedigers van SCPB. Twee keer belandde Groenteman op de grond in de vijandige 16, maar twee keer wuifde de goed leidende Jordy Wals de roep om een strafschop weg. Terwijl iedereen uitging van een 0-0 ruststand was daar in blessuretijd Max Boonstoppel. Hij dribbelde langs twee verdedigers en zag Shaquille Djairin vrij staan voor een lege goal, de pass was op maat en de afwerking zoals die wezen moest. Met de 1-0 had Amstelveen dan eindelijk zijn voorsprong.

Na rust snel twee wissels en dat gaf Amstelveen een boost. De combinaties kwamen weer op bij Amstelveen en na een uur spelen was een actie van Ralph Groenteman beslissend en kon Max Boonstoppel zijn voorzet prima afmaken en de 2-0 aantekenen. Drie minuten later zag Zakaria Madrane de wegsprintende Jaïr Cruden gaan en zijn pass werd prima afgemaakt door Cruden, die diagonaal Brian Beijers wist te passeren. Zes minuten later weer een gouden wissel. Ibrahim Uwamahora kwam in het veld en zijn eerste balcontact was dat hij de bal aannam, met een kapbeweging zijn directe tegenstander wist uit te schakelen en met een prachtig schot Beijers kansloos liet. Met een 4-0 stand werden de laatste 20 minuten zonder verdere noemenswaardigheden uitgespeeld en had Amstelveen Heemraad de slag om de draaibrug gewonnen.

Volgende week zaterdag gaat Amstelveen Heemraad naar IJmuiden en kan SCPB’22, in de thuiswedstrijd tegen RODA ’23, proberen de negatieve spiraal van vijf nederlagen op rij te doorbreken.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!