Winst voor DCG in derby tegen buurman ZSGOWMS

Op Sportpark Ookmeer stond de derby tussen DCG en ZSGOWMS op het programma. Voor allebei de verenigingen is Ookmeer de thuishaven, maar deze wedstrijd werd op het veld van DCG gespeeld. Het duel werd een echte derby met een spannend scoreverloop, kansen, emoties, een rode kaart en goed gevierde overwinning. Na 90 minuten spelen en vijf minuten blessuretijd trok DCG aan het langste eind: 2-1.

Aan het begin waren beide ploegen aan het aftasten en niet al te veel risico nemen. Na zo’n tien minuten spelen viel de thuisploeg aan. De goede aanval werd beloond door Ayoub el Boubsi, waardoor de 1-0 op het scorebord kwam. De thuisploeg werkte hard en kon bijna nogmaals scoren. ZSGOWMS nam een vrije trap kort, maar de bal werd veroverd. Anass Benhammouch kreeg de bal aan de zijkant en speelde Bilal el Hajoui – Jaafari aan. De aanvoerder wachtte geen moment en gaf diep op El Boubsi. Echter wist hij niet zijn tweede treffer te scoren, want ZSGOWMS-keeper Khalid Khalifa hield met een goede redding de bal tegen.

Het was duidelijk te zien dat DCG als hecht collectief te werk ging. De ploeg van trainer Ibrahim el Mahdioui ging gedisciplineerd afjagen en maakte het ZSGO moeilijk. De bezoekers beschikken over genoeg kwaliteit en kwamen regelmatig onder de druk van DCG uit. Echter kon de ploeg in het geel maar tot halverwege de DCG-helft komen, want vanaf dat moment stokte het aanvalsspel.

Na de pauze was ZSGOWMS op gelijke hoogte gekomen na een treffer van Gregory Nelson. Terwijl de tweede helft vorderde gingen allebei de ploegen voor de winst spelen, waardoor het nodige risico genomen werd. Wel bleef DCG de bovenliggende partij. Een kwartier voor tijd wist DCG weer op voorsprong te komen. Tara Looijen gaf de bal uitstekend voor, waardoor er rond werd gespeeld in het ZSGO-strafschopgebied. Uiteindelijk was het Benhammouch die kon afdrukken: 2-1. 

De slotfase stond in het teken van pompen of verzuipen. ZSGOWMS probeerde de gelijkmaker te forceren, maar het was DCG dat sterk overeind bleef. De individuele duels werden gewonnen en ook de aanvallers leverden de nodige arbeid. Hierdoor gingen de bezoekers steeds meer risico nemen. In de blessuretijd ging ZSGO-keeper Khalifa ook mee bij een corner, alleen DCG ving de bal op en wilde omschakelen. Khalifa sprintte er achter aan en trok aan de noodrem. Dit deed hij niet zachtzinnig, waardoor hij terecht met een rode kaart mocht vertrekken. Even liepen de emoties hoog op, maar dat werd al snel gesust. 

DCG klimt door de zege op de ranglijst naar plaats acht, de punten waren zeer welkom. ZSGO blijft op de derde plaats steken. Het gat met koploper Sporting Martinus bedraagt vijf punten.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)