Winst voor DCG: “Neuzen dezelfde kant op”

“Ik ben echt enorm trots op de jongens. In de laatste zeven tot acht weken is het echt een team geworden. Men cijfert zich weg voor een groter doel. Het is prachtig om te zien”, licht een zeer tevreden trainer Ibrahim El Mahdioui toe. Zo is zijn team bereid om vuile meters te maken, om toch net een stapje extra te willen zetten. Dat is terug te zien in de resultaten. De drie voorgaande wedstrijden voor deze speelronde, tegen Sporting Martinus, ROAC en KDO, werden gewonnen. Dit weekend tegen DSOV kon er weer worden gejuicht. Met het minimale doelpuntenverschil werd de overwinning geboekt: 0-1.

“Terwijl we de laatste weken het tactisch niet hebben aangepast. De spelers hebben een soort switch gemaakt, echt alle credits aan de spelers. Ze hebben het natuurlijk zelf gedaan. Als staf probeer je het te bewerkstelligen, maar een speler en de groep moeten het zelf doen. De spelersgroep gaat ervoor!” Door de ontwikkelingen in het team werd er voor de vierde keer op rij gewonnen, in een belangrijk duel met DSOV. Door de versterkte degradatie regeling moet je wegblijven van het rechterrijtje, maar DCG klimt naar de vijfde plek op de ranglijst in Zondag 2b. De ploeg van trainer El Mahdioui gaat aan kop in de strijd om de derde periode.

Tijdens de wedstrijd lukte het allebei de ploegen niet om een stempel te drukken. Wel kreeg DCG meermaals een goede mogelijkheid, als er via de omschakeling gevaar werd gesticht. Voor rust kreeg DSOV ook een grote kans, maar er werd niet gescoord. In Vijfhuizen werd er door de Amsterdammers wel een zeer fraai doelpunt gemaakt. Ismail Bouhalhoul mocht aanleggen voor een vrije trap, op zo’n 25 meter van het doel van de DSOV-keeper. Zijn pegel verdween via de onderkant van de lat in de goal.

“We hebben een zeer belangrijke overwinning geboekt, dus het is voor ons een zeer geslaagd weekend! Op dit moment blijft onze focus om ‘een gat te houden’ en ons veilig te spelen. Die periodetitel is nog niet iets waarmee we bezig zijn. Over een paar weken kan het er anders uitzien.” Volgend weekend wacht de uitwedstrijd tegen Altior, wederom er een belangrijke wedstrijd voor DCG. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Bekijk hier alle foto’s van Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG