Home / slideshow / Winst voor De Meer in Assendelft

Winst voor De Meer in Assendelft

De Meer heeft een stijgende lijn te pakken in de eerste klasse. Het debuutduel ging nog verloren, vorige week tegen LSVV werd er een punt gepakt en deze week was daar de eerste winst. Op bezoek bij Assendelft werd met 0-1 gewonnen, dankzij een goal van Jasper Santen.

Assendelft, dat nog geen punten had en ook pas één keer scoorde, zakte in en hield de afstanden klein. Dat maakte het voor De Meer lastig om de thuisploeg te bestrijden: “Zij stonden compact georganiseerd, waardoor wij niet echt tot grote kansen kwamen. Wij hadden continu de bal, maar kwamen misschien tot een of twee schoten in de eerste helft. Aan de andere kant was er ook niets aan de hand, want Assendelft werd met hun lange ballen ook niet echt gevaarlijk”, aldus trainer Marciano Nonneman.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Maar ondertussen zag De Meer de tijd wegtikken om tot een zege te komen: “Toen de tijd ging dringen, werden wij wat slordiger. Je wilt wat forceren, maar aan de andere kant moet je ook voorzichtig zijn, omdat zij bleven pompen met lange ballen.” De bevrijding kwam toen Jasper Santen in de 82e minuut een vrije trap fraai binnen schoot, waarmee De Meer op 0-1 kwam. Daarmee was de wedstrijd beslist en konden de Amsterdammers tevreden terugblikken op hun eerste zege in de eerste klasse.

Volgende week krijgt De Meer bezoek van Hillegom, dat dit weekend 3-3 speelde tegen Vitesse ’22. Net als De Meer heeft Hillegom tot nu toe 4 punten verzameld. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Archieffoto: Michel Bes

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)