Winst voor DWS bij afscheid van Sportpark Spieringhorn

DWS speelde zondag de laatste wedstrijd op Sportpark Spieringhorn. Het sportpark wordt verbouwd en DWS verhuist voor minimaal 2 seizoenen naar Sportpark Sloten. Onder mooie omstandigheden werd met een 2-0 zege op Hooglanderveen afscheid genomen van Spieringhorn.

“We zijn eigenlijk de hele wedstrijd heer en meester geweest. Alles klopte vandaag: het was mooi weer, er was flink wat publiek en we hebben gewoon goed voetbal gespeeld”, zo zag een tevreden Patrick van Leeuwen. DWS kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij een goal van Daryl Bobson. De aanvaller werd weggestuurd op de rechterflank en van een paar meter voor de achterlijn wist hij de bal in de verre hoek te schieten. Zo stond het 0-1 bij rust.

Na rust ging DWS op dezelfde voet verder en leek er bij Hooglanderveen ook weinig geloof te zijn in een resultaat. Tien minuten voor tijd verdubbelden de Amsterdammers de voorsprong. Romario Sabajo werd aangespeeld, nam de bal goed aan en schoot fraai in de kruising. Daarmee was het duel gespeeld.

Fijne bijkomstigheid was dat DWS daarmee nu echt veilig lijkt te zijn. Het gat met VVIJ is nu 9 punten met 3 duels te gaan. “Ik was eerst nog wat sceptisch. Maar nu durf ik er wel vanuit te gaan dat we veilig zijn”, aldus Van Leeuwen. Komende week treft zijn ploeg koploper De Meer, die mogelijk kampioen kan worden. “Maar dat willen wij natuurlijk niet laten gebeuren.” Bekijk hier alle uitslagen de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS