Winst voor DWS op SO Soest

DWS heeft zondagmiddag goede zaken gedaan dankzij een overwinning op SO Soest. Het werd op Sportpark Spieringhorn 2-1.

Vanaf de start hadden de Amsterdammers het meeste balbezit en SO Soest zakte wat in. “Dat zijn we inmiddels gewend van verschillende tegenstanders. In eerdere wedstrijden gingen we daar niet altijd even goed mee om. Maar vandaag deden we dat wel. We behielden het geduld en lieten de bal rustig rond gaan”, aldus trainer Patrick van Leeuwen. Dat resulteerde na ongeveer 20 minuten in de 1-0 van Cequinio Esajas. Daarna drukte DWS door en kon het vlak voor rust de voorsprong verdubbelen. Jason Dasburg was bezig aan een mooie actie aan de rechterkant, toen hij gevloerd werd in het strafschopgebied. Penalty dus, en die werd benut door Milano Koenders.

Na rust was DWS was zoekende, maar ook Soest werd niet heel gevaarlijk. Eigenlijk uit het niets kwamen de bezoekers op 2-1, toen Caine Brunings een schot losliet en Stan Klarenbeek de 2-1 van dichtbij kon binnen tikken. Er waren toen nog ongeveer 20 minuten te spelen, dus werd het weer spannend. Omdat Soest op zoek ging naar een resultaat ontstond er ook weer ruimte voor DWS, maar die werd niet benut, waardoor het 2-1 bleef.

“We hadden de wedstrijd uiteindelijk op slot moeten gooien, maar dat lukte helaas niet. Verder was dit gewoon een goede wedstrijd van DWS, van de eerste tot de laatste minuut”, zo was Van Leeuwen tevreden na afloop. Er wacht een belangrijke week voor DWS. Donderdag wacht het inhaalduel met Theole, terwijl zondag de derby bij DCG gespeeld wordt. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS