Winst voor FC Weesp in kelderkraker met Marken

In Zaterdag 2a stond dit weekend de kelderkraker tussen FC Weesp en Marken op het programma. Voor beide teams is al lang en breed duidelijk dat degradatie niet meer af te wenden is. Weesp stond voorafgaand aan het duel pas op 4 punten, Marken op 1. Het was de thuisploeg die het totaal iets op wist te krikken, dankzij een 4-2 zege.

Het grasveld van Weesp was lastig bespeelbaar, maar de thuisploeg nam al wel na acht minuten de leiding. Na een diepe bal schoot Scott Iredale de 1-0 binnen. Maar het duurde niet heel lang voordat de 1-1 viel, van ruime afstand zette Arno Boes de gelijkmaker op het bord. Daarna ging Marken op zoek naar meer, zo werd een afstandsschot van Boes overgetikt en werd er nog een goal van Marken afgekeurd vanwege buitenspel. Het was vervolgens Weesp dat weer op voorsprong kwam, wederom via Iredale. Een vrije trap van twintig meter ging langs de muur heen en eindigde in het doel. Een paar minuten voor rust werd het toch weer gelijk. Uit een scrimmage maakte Timo Zondervan de 2-2.

Na rust was Weesp de bovenliggende partij en was het wachten op goals. Toch duurde het tot de 70e minuut voor Weesp voor de derde keer op voorsprong kwam. Een te korte terugspeelbal van Roy Honigh kon onderschept worden en zo viel vervolgens de 3-2. Vlak voor tijd moest Marken nog met tien man verder, toen Zondervan zijn tweede gele kaart kreeg. De thuisploeg maakte er daarna nog 4-2 van.

FC Weesp boekte zo zijn tweede zege van het seizoen, beide keren op Marken. Over twee weken vervolgt het de competitie tegen DWS. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a