Home / Algemeen / Winst voor IVV, dat de druk erop houdt bij De Meer
Frans Schuitemaker

Winst voor IVV, dat de druk erop houdt bij De Meer

Zondag had de competitie definitief beslist kunnen worden in 2b, maar omdat De Meer gelijkspeelde bij Theole viel de beslissing nog niet. IVV won van RODA ’23 en houdt daardoor de druk er vol op bij De Meer. Het gat is nu 2 punten.

Eén goal was genoeg voor IVV zondag en die goal viel een paar minuten voor rust. Jerry Buddingh legde de bal terug op Mitchel Baarse die de bal hard in het doel schoot. “Een mooie goal op een mooi moment”, aldus Frans Schuitemaker. “Het is altijd lekker als je zo voor rust op voorsprong komt.”

Na rust kreeg IVV kansen op meer goals, maar het verzuimde om de score uit te breiden. Daardoor bleef het een wedstrijd en had ook RODA ’23 nog geloof in een resultaat. Het kreeg ook nog een grote mogelijkheid uit een indirecte vrije trap. Scheidsrechter van Grevenbroek vond dat de IVV-goalie de bal te lang in zijn handen hield en kende RODA ’23 een indirecte vrije trap toe. “Dan houd je toch even je hart vast, maar gelukkig liep het allemaal goed af. Complimenten overigens voor RODA ’23, dat er vandaag alles aan heeft gedaan om een resultaat te halen.”

Maar IVV won en heeft dus nog altijd een kansje op de titel. Zelf gaat het op bezoek bij Hooglanderveen, terwijl De Meer DCG ontvangt. “We hebben niets in eigen hand, maar hebben er wel voor gezorgd dat De Meer volgende week moet winnen. Dat is onze winst van vandaag”, aldus Schuitemaker. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Archieffoto: Jos Spitteler

Send this to a friend