Winst voor OSV in zespuntenduel met AFC

Het was een echte degradatiekraker: het duel tussen AFC en OSV. AFC was de hekkensluiter, maar kon bij winst die plek overdragen aan OSV. De ploeg uit Amsterdam Noord was er uiteraard ook alles aan gelegen om drie punten te pakken. Het werd een doelpuntrijk duel, met winst voor OSV: 2-5. 

“Het was van beide kanten geen goede wedstrijd”, zo vond Maurice Renger. “Maar in deze fase is alleen resultaat belangrijk. En we hebben 5 goals gemaakt, dat is lekker.” 

Het was nog wel AFC dat op voorsprong kwam, maar een minuut later werd het al 1-1. Tim Kuiper, die sinds kort in de spits staat, kon binnen tikken. Met die stand gingen beide teams de rust in.

Na rust pakte OSV de voorsprong. Weer was het Kuiper die scoorde, dit keer met een afstandsschot dat via de onderkant van de lat in het doel belandde. Maar het werd weer gelijk. Een vrije trap werd door Joey Noordenbos ongelukkig van richting veranderd en belandde zo in eigen doel. 

“Maar gelukkig pakken we het daarna goed op en maken we in de laatste tien minuten nog drie goals”, zo zag Renger tot zijn opluchting. Zino Hartgers, Shakur Wijngaarden en Bruce Carstens maakten de goals. 

“Een hele belangrijke zege”, besefte de trainer. “Als we vandaag hadden verloren, was dat erg slecht geweest voor de moraal. Dan was directe degradatie echt een reëel scenario geworden. Nu is dit misschien juist een opmaat naar meer.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)