Home / Algemeen / Winst voor SDZ bij Uitgeest
SDZ

Winst voor SDZ bij Uitgeest

Vorige week ging SDZ op het eigen veld ten onder tegen AGB, maar deze zondag werden er weer drie punten bijgeschreven. Op bezoek bij FC Uitgeest wonnen de Amsterdammers met 0-1, ondanks de nodige afwezige spelers.

SDZ-trainer Thijs Sluijter is geboren en woonde de eerste 21 jaar van zijn leven in Uitgeest. “Het was leuk om als geboren Uitgeester hier te winnen. Daarvoor ben je natuurlijk trainer, om dit soort wedstrijden te coachen!” Ook zag hij zijn ploeg een prima wedstrijd op de mat leggen. Wel was het wennen voor de Amsterdammers. De spelers spelen bijna nooit op gras, terwijl FC Uitgeest over een grasveld beschikt. “Het is een mooie en fijne overwinning. Het was knap om Uitgeest, een team dat zeven punten had gepakt in de drie voorgaande duels, te verslaan.”

Tijdens de wedstrijd hadden allebei de ploegen niet heel veel kansen gecreëerd. “Maar we waren wel de betere en wilden voetballen. Op het middenveld waren de spelers balvast. Onze verdediging gaf heel weinig weg en het team wilde winnen. We bleven geduldig en hebben onze beloning behaald. Deze overwinning is echt lekker.” Ook was Sluijter erg te spreken over het spel van Rami al-Wasmani. “Sowieso complimenten aan alle spelers, ze hebben een geweldige inzet geleverd. Ze hebben winnaarsmentaliteit getoond, het hoeft niet altijd mooi te zijn.” De goal werd gemaakt door invaller Tim van Gelder. “Leon Schipper gaf diep op Lancine Bamba. Die vervolgens de bal voor stift, waardoor Tim van Gelder met het hoofd kon scoren.”

Door de overwinning klimt SDZ naar de vijfde plek in de competitie. Aankomende zondag gaat de ploeg op bezoek bij koploper AFC ’34. Bekijk hier de overige uitslagen, stand en het programma van de eerste klasse zondag.