Home / slideshow / Winst voor SDZ in Alkmaar (1-4)

Winst voor SDZ in Alkmaar (1-4)

Het Amsterdamse SDZ was de competitie dit seizoen begonnen met een thuiswedstrijd tegen Kolping Boys. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. De ploeg had op een betere start van het seizoen gehoopt. Afgelopen weekend ging SDZ op bezoek bij Kolping Boys, ditmaal werden wel de drie punten in de wacht gesleept.

“Het was een prima overwinning van ons”, aldus SDZ-oefenmeester Kai Meeuwsse na de wedstrijd. Hij zag zijn team vier keer scoren, maar SDZ deed dat uiterst effectief. “Het was niet alsof ik zelf naar een mooie wedstrijd heb zitten kijken.” Ten opzichte van de seizoensopening misten de gastheren meerdere spelers en ontbrak het aan stootkracht. Dit zorgde ervoor dat de Kolping Boys weinig gevaar stichtte. Bij de Amsterdammers liep het tijdens de wedstrijd ook niet helemaal lekker. De opbouw was slordig, ook werden er in de laatste fase juist verkeerde keuzes gemaakt. “Het was gewoon niet echt goed, maar die wedstrijden heb je ook af en toe.” Desondanks had SDZ het meeste balbezit. De openingstreffer werd gemaakt door aanvoerder Raymond Lagerburg, hij wist te scoren uit een rebound. Een vrije trap van Allon Koene werd door de Kolping Boys-doelman niet goed gepareerd. Met een 0-1 tussenstand gingen de ploegen aan de thee.

Klaasen-Bos: “Ik sta open voor andere clubs, maar ook SDZ is geweldig”

In de rust had Meeuwsse enkele aanwijzingen gegeven aan zijn spelers, zodat de tegenstander beter kon worden bespeeld. De 0-2 viel ook uit een vrije trap van Koene. De keeper kon ook deze bal niet goed pareren, Tim Klaasen-Bos schoot de goal hard binnen. Enkele minuten later tilde Klaasen-Bos de score naar een 3-0 voorsprong. De vierde goal van SDZ werd voorbereid door invaller Jaap Smeeing, op de achterlijn passeerde hij zijn tegenstander. Met een voorzet bediende hij Fabian Munsterman, die de bal binnen kopte. In de blessuretijd deed Kolping Boys nog wat terug, Joey Gijzen redde de eer van de thuisploeg.

“Het was een plichtmatige overwinning. Niet leuk om naar te kijken, maar het was wel heel belangrijk om de drie punten te pakken”, aldus Meeuwsse. Volgende week wacht voor SDZ Zaanlandia. In de uitwedstrijd werd er met 2-1 verloren, om de goede lijn richting de prijzen voor te zetten dient SDZ de drie punten in Amsterdam te houden. Meeuwsse heeft een volledig fitte selectie tot zijn beschikking en wil door met de SDZ-trein. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zondag eerste klasse te zien.

Archieffoto van SDZ door Jos Spitteler.

Zondag 1a: Dit is de nieuwe stand van zaken

Send this to a friend