Home / Algemeen / Winst voor SDZ in duel met Kolping Boys

Winst voor SDZ in duel met Kolping Boys

Vorig weekend ging SDZ nog hard ten onder in het uitduel bij Fortuna Wormerveer. Deze week heeft de Amsterdamse ploeg zich gerevancheerd. Op Sportpark Transformatorweg werd Kolping Boys uit Alkmaar met 2-1 verslagen, in een wedstrijd waar zo meer goals hadden kunnen vallen.

“Na het tikje tegen Fortuna Wormerveer hebben we het nu weer rechtgezet”, licht trainer Thijs Sluijter na de wedstrijd toe. “Het team begon agressief aan de wedstrijd en dat leverde ook gevaar op, we kregen namelijk meerdere kansen.” Wel kwam SDZ op achterstand. Een afgeslagen bal werd binnen gewerkt door de bezoekers. “Daardoor waren we wel even zoekende, maar we bleven pressie zetten en voetballen.” De gelijkmaker werd, na een kluts, gescoord door topscorer Maxim van der Meer.

Tijdens de tweede helft kwam SDZ op voorsprong. Wie anders dan spits Van der Meer zette de Amsterdammers op voorsprong. Wel ging Kolping Boys steeds opportunistischer spelen. Hiermee had SDZ het de laatste tien minuten lastig. Het was nog even spannend als de 2-1 voorsprong over de streep werd getrokken. Toen arbiter Meeuwenoord voor de laatste keer floot, stond de 2-1 nog op het scorebord.

“We hebben vandaag weer ons spel kunnen spelen, met aanvallend voetbal en pressie vooruit. De wedstrijd had ook zo 5-4 kunnen zijn geworden, maar we hebben het over de streep weten te trekken. Ook hebben we het publiek vermaakt en dat is ook wel belangrijk”, besluit Sluijter. Volgend weekend is SDZ vrij, over twee weken gaat het op bezoek bij DSOV in Vijfhuizen. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse.

Foto’s: John Beckman